בעלי אולמי ורסאי ירצו את עונשם במלואו

ביהמ"ש העליון דחה סופית את ערעורם של אבי עדי ואפרים אדיב שבאולמם אירע האסון שזעזע את המדינה. הם ירצו 30 חודשי מאסר

שמואל מיטלמן | 5/7/2010 10:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עכשיו זה סופי: הבעלים של אולמי ורסאי בירושלים ירצו את כל 30 חודשי המאסר שהטיל עליהם בית משפט השלום בירושלים. בית המשפט העליון דחה הבוקר (ב') את ערעורם של אבי עדי ואפרים אדיב, שבית משפט השלום הרשיע בגרימת מוות ברשלנות ובגרימת חבלה ברשלנות. זאת במסגרת פרשת האסון המחריד שבו מצאו את מותם 23 אנשים ועשרות נפצעו כתוצאה מהתמוטטות רצפת האולם, במהלך חתונתם של בני הזוג אסי וקרן דרור.

- תזכורת: הרצפה נפערה, 23 בני אדם נהרגו

אסון ורסאי בירושלים
אסון ורסאי בירושלים צילום ארכיון: אי-פי
השופטים קבעו בהחלטתם כי יש להעניש את בעלי האולם ענישה אפקטיבית את בעלי האולם, אשר תבטא כראוי את החומרה המיוחדת הנילווית לאחריותם הפלילית שבעטייה נגרם האסון הכבד לגוף ולנפש.

השופטים אילה פרוקצ'יה סלים ג'ובראן ויוסף אלון הדגישו כי המסר העונשי במקרה זה אינו מתמצה רק בתגמול על הפגיעה הקשה שנגרמה לקרבנות, אלא הוא מבקש להעביר גם מסר מרתיע לציבור הרחב מפני תופעות הזלזול בחייהם ובשלומם של בני אדם.

"זאת במיוחד כאשר הם שמים את מבטחם בבעלי עסקים, המעמידים את נכסיהם לשירות לקוחות, המניחים כמובן מאליו את תקינות הנכסים ואת בטיחותם", קבעו.

הוריהם השכולים של חלק מקורבנות האסון שבאו לדיון, הביעו שביעות רצון מהחלטת בית המשפט. "אני ארדוף אותם ולא ארפה מאלה שגרמו למותה של בתי", אמרה בהתרגשות אורלי טובול, ששכלה את בתה, חנית.

האב השכול, אבי כהן, אמר:"בעלי האולם ניסו להסתיר את השקע שנוצר ברצפה, ומילאו אותו בחול חודש לפני האסון. הם שמו מייק אפ על הרצפה". אחד מקרובי המשפחה של הנאשמים התפרץ לעבר האב, והכחיש את הדברים. במקום התפתח ביניהם ויכוח סוער.
"בעלי האולם לא ידעו שיש להם פצצה מתקתקת ברצפה"

סניגורם של בעלי האולם, עו"ד גיל עשת, הביע אכזבה מפסק הדין. "אנו מאוכזבים שהערעור שהגשנו על החלטת בית המשפט המחוזי נדחה", אמר. "אבל צריך לדעת שבעלי האולם לא היו מעורבים בפרשת הפל-קל המפורסמת. הם לא ידעו שיש להם פצצה מתקתקת ברצפה".

ב-24 במאי 2001 הזדעזעה מדינה שלמה כשעשרות חוגגים בחתונתם של הזוג אסי וקרן דרור, נפלו אל תוך בור שנפער ברצפת אולם החתונות ורסאי בירושלים. באסון הקשה נהרגו 23 בני-אדם ונפצעו 356. את האשמה העיקרית לקריסת הרצפה, תלו מומחים בשיטת הפל-קל, שיטה ישראלית שמשלבת בטון ופחי פלדה.

ממציא השיטה, אלי רון, שבית המשפט הרשיע בגרימת מוות ברשלנות, אמר מיד לאחר האסון שהסיבה לקריסה מצויה בעובדה שבעלי האולם הורידו את ארבעת העמודים התומכים במבנה.

הנפגעים מתקשים עד היום להתאושש מהאסון הכבד, ואף הגישו תביעת פיצויים על סך מאתיים מיליון שקל כנגד 25 נתבעים, בהם מדינת ישראל, עיריית ירושלים וממציא שיטת הפל-קל. עם התובעים נמנים חיים יוסף, אבי הכלה ובני הזוג

כן קרן ואסף דרור, החיים היום בחו"ל.

ועדת החקירה הממלכתית שהוקמה בעקבות האסון פרסמה את מסקנותיה בדצמבר 2003 והצביעה על ליקויים חמורים. "בכל רגע עלול להתמוטט בישראל בניין ולקבור תחתיו את יושביו", קבעה. "הבנייה בארץ נטולת פיקוח משמעותי ואינה בטיחותית. הרשויות לא הפיקו לקחים, ודוחות ביקורת קודמים לא יושמו".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים