בכנסת דנו בתאונות פגע וברח: "עד כאן!"
הנער אמיר בלחסן, שנדרס, הופקר ונותר צמח, התארח בדיון בתופעה שהפכה למכת מדינה. משפחתו וח"כים טענו: הפתרון הוא הקשחת הענישה
- הורי בלחסן: חיים בסיוט, משותקים יחד איתו
- הנהג ברחובות שחזר כיצד פגע, נמלט והלך לישון
- "אם הנהג היה עוצר, אולי הוא היה מציל את בעלי"
- דריסת חשין: טל מור הואשם בהריגה והפקרה
"כבר עשרה חודשים החיים שלנו הם אחרים, חיים שלא הכרנו מעולם, חיים מלאים בתהפוכות. הרופאים איבדו תקווה ונתנו לנו הרגשה נוראית שאין סיכוי, אבל אנו ממתינים שאמיר יתעורר. הוא חסר לנו מאוד. אנו מאוד מתגעגעים אליו, לחיבוקים החמים שלו, לחיוכו ולצחוקו שכבש את כל הבית", אמרה ופרצה בבכי.
אחר כך יצאה האם בחריפות נגד "עסקת הטיעון המגוחכת", כהגדרתה, שעליה חתמו דורסי בנה, שבמסגרתה נגזרו עליהם שלוש שנות מאסר בלבד. "אחרי שנתיים הם יקבלו ניכוי שליש על התנהגות טובה", אמרה. "קשה לקבל שבעוד שנתיים זה מה שיקרה. אנחנו מקווים שאמיר יתעורר, אך בכל מקרה השיקום שלו יהיה קשה, ארוך ומייגע וישאב את כל הכוחות שעוד נותרו", הוסיפה.

"אנחנו נטפל באמיר, והפוגעים יהיו מחוץ לבית הסוהר וימשיכו את חייהם כאילו כלום לא קרה. בזמן שהם יעבדו, יבלו ויחיו את חייהם, אנחנו נטפל באמיר. נמשיך לטפל בו עוד שנים רבות, והם יהיו חופשיים. אנחנו מקווים שהשופט יחשוב על כל קרוב שלו ויבין שאי אפשר להמשיך כך. אנחנו מקווים שהדבר יעזור גם לנפגע הבא. אנחנו רוצים לשים לזה סוף", סיכמה בלחסן.
דברים נרגשים נשא גם אבי שגיא,
יוזם הכינוס, ח"כ זאב בילסקי (קדימה), הודיע כי בכוונתו להגיש שתי הצעות חוק המבקשות לתת מענה לבעיות שהעלו בני משפחות הנפגעים – האחת נועדה לאפשר לקורבנות תאונות פגע וברח להתנגד להסדרי טיעון עם הפוגעים, והשנייה מבקשת לקבוע עונשי מינימום לנהגים דורסים שברחו מזירת התאונה והותירו את הנפגעים בשטח.
"עשינו את הכנס הזה גם כדי לזעוק, גם כדי להתנצל וגם כדי להפשיל שרוולים בנושא החקיקה", אמר ח"כ בילסקי. "אנחנו רוצים לזעוק כי רק אתמול נפצעו 112 אנשים בתאונות דרכים, מהם שתי תאונות פגע וברח. מתחילת השנה אירעו 250 תאונות פגע וברח. זה מה שהזעיק אותנו לכאן היום. חונכנו על כך שמסכנים חיים כדי להציל פצוע. קם אדם בבוקר, עושה תאונה - אדם שמתבוסס בדמו, להשאיר אותו בכביש, לנסוע הלאה, לשטוף את האוטו? באנו לומר – עד כאן!", הוסיף.
יו"ר האופוזיציה, ח"כ ציפי לבני (קדימה), השתתפה גם היא בדיון, וקראה להחמרת הענישה. "אי אפשר להשלים עם זה שחברה שהאתוס שלה הוא שלא מפקירים פצוע בשטח, מסוגלת להיות במצב שכשזה קורה בצבא זה חלק מהאתוס, ואחר כך כשעוזבים את הצבא ונכנסים לאוטו הם פוגעים ועוזבים".