רק שלוש שנות מאסר למפקירי הילד אמיר בלחסן
בית המשפט קיבל את הסדר הטיעון עם עמרי נעים ופנינה תורן שפגעו בילד אמיר בלחסן בתאונת פגע וברח והתירו אותו צמח. בין השאר, השניים יישלחו למאסר של 3 שנים וישלמו פיצוי כספי בסך 30 אלף שקל. ההורים זעמו על אישור ההסדר. "זה כמו העונש שקיבל זורק הנעל על ביניש, מראה שכדאי להיות עבריין במדינה"

לאחר הקראת גזר הדין פרצו בני משפט בלחסן בזעקות שבר ומחו על אישור הסדר הטיעון הקל מדי לטענתם. "זה כמו להשוות את העונש שהם קיבלו לעונש שקיבל זורק הנעל על בייניש. איך אפשר לגזור שלוש שנים על אנשים שהפכו את הילד שלי לצמח", אמר יוסי בלחסן, אביו של אמיר.
האם מוניקה הוסיפה: "אני מאוד מאוכזבת, כואב לי מאוד, הענישה הזו מראה שכדאי להיות עבריין במדינה". עו"ד אשר ארבל, המייצג את הנאשמים, אמר: "מדובר בענישה חמורה. ובכוונתי לשקול לפנות לבית המשפט העליון".
השופט זכריה כספי אמר בגזר הדין כי עבירת ההפקרה היא מן העבירות המוסריות החמורות ביותר. לדבריו, "ההסדר הינו ראוי ואף מחמיר מעט עם הנאשמים בנסיבות העניין.
"העבירה המרכזית והחמורה מבין כולן, שחטאו בה שני הנאשמים, היא עבירת ההפקרה אחרי פגיעה... לטעמי ענישה של מאסר לריצוי של עבודות שירות, או אפילו מעצר בפועל, מאחורי סורג ובריח, קצר ומתון אינו העונש התואם את נסיבות עניינו, והיא תחטיא את תכלית הענישה ואת היסודות העומדים בבסיס הנורמה המשפטית והמוסרית של עבירת ההפקרה".
השופט הוסיף כי "היא תשגר, גם בנסיבות המקלות ומתוך לקיחה בחשבון את שיקולי הקולה האישיים של שני הנאשמים האלה מסר בלתי ראוי. בכל מקרה, נחוצה ענישה של מאסר בפועל ממשי ורק הוא יהלום את הנסיבות כולן".
השופט
"מצאתי כי הצעת התביעה מצויה ברף העליון ומעבר לו של הענישה שהטילו בתי המשפט בנסיבות שהיו במידת חומרה רבה יותר מזו שבענייננו בגין עבירת ההפקרה ועבירות נלוות. מבחינה זו עומדת הצעת התביעה במבחן האינטרס הציבורי, ואין בה התחשבות מופלגת לקולה לכיוון הנאשמים. ההפך הוא הנכון", כתב השופט.
לפני שלושה שבועות פנו הוריו של בלחסן לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה וביקשו שלא לקבל את הסדר הטיעון שנחתם עם שני דורסיו. "מאז התאונה אנחנו כלואים עם אמיר בבית סוהר פרטי משלנו", אמרה אמו מוניקה בלחסן. "אנחנו חיים בסיוט מתמשך".
בשבוע שעבר הגיעו הוריו של אמיר לכנסת לדיון בנושא תאונות פגע וברח. "כבר עשרה חודשים החיים שלנו הם אחרים, חיים שלא הכרנו מעולם, חיים מלאים בתהפוכות. הרופאים איבדו תקווה ונתנו לנו הרגשה נוראית שאין סיכוי, אבל אנו ממתינים שאמיר יתעורר. הוא חסר לנו מאוד. אנו מאוד מתגעגעים אליו, לחיבוקים החמים שלו, לחיוכו ולצחוקו שכבש את כל הבית", אמרה ופרצה בבכי.

"אחרי שנתיים הם יקבלו ניכוי שליש על התנהגות טובה", אמרה. "קשה לקבל שבעוד שנתיים זה מה שיקרה. אנחנו מקווים שאמיר יתעורר, אך בכל מקרה השיקום שלו יהיה קשה, ארוך ומייגע וישאב את כל הכוחות שעוד נותרו", הוסיפה.
התאונה אירעה לפני כשנה, בעת שאמיר רכב על סקייטבורד חשמלי ברחוב. בני הזוג שפגעו בו לא עצרו בצד הדרך, המשיכו בנסיעתם ולאחר מכן אף נצפו במצלמות אבטחה כשהם נכנסים למסעדה. משפחתו של אמיר זעמה על הסדר הטיעון וביקשה מבית המשפט לגזור על השניים תשע שנות מאסר - העונש המרבי בחוק.
"עד לפני עשרה חודשים היה אמיר ילד כמו כל הילדים בגילו", סיפרה האם בכאב. "ילד אהוב חברתי, ילד שובב וחייכני, ילד מיוחד. ב-26 באוגוסט, בעוד הוא נהנה מהימים האחרונים של החופש הגדול, נגמר עולמו בשניה אחת".
סנגורם של הנאשמים, עורך הדין אשר ארבל, ביקש מבית המשפט להתחשב בחרטה שהביעו השניים ובהודאתם במעשה. הוא הדגיש כי הנאשמים לא הועמדו לדין בגין גרימת התאונה, אלא רק בעבירת ההפקרה וטען כי התאונה נגרמה באשמתו של הילד.
"מדובר בסקייטבורד חשמלי בעל ארבעה גלגלים הנשלט על ידי שלט רחוק. כאשר נער נוסע או עומד על אותו סקטבורד אין הוא יכול לעצור בהורדת רגל, אלא צריך להפעיל את השלט. ביקרתי עשרות פעמים בזירה ולמדתי כי אמיר לא עצר כשנכנס לכביש. הוא פגע בצדו של הרכב".