האוניברסיטה העברית פיטרה המרצה הימני
אף שד"ר ברץ נחשב למרצה נערץ, במוסד הירושלמי מסרו לו כי לא ישוב ללמד בשנה הבאה. סטודנטים ומרצים: סולק בשל דעותיו הימניות

ברץ נחשב למרצה מוצלח ומוערך מאוד לפילוסופיה יוונית. במשובי הסטודנטים הוא הגיע למקום הראשון, והתלמידים מכנים אותו "המרצה הנערץ". אבל ברץ, תושב כפר אדומים, קצת שונה מחלק מהמרצים מבחינת השתייכותו הפוליטית.
הוא כתב כמה מאמרים בעיתונות בעלי תוכן ימני-לאומי, הוא עמית במכון "שלם", ושמו עלה השנה לכותרות בעקבות שני דוחות מתוקשרים שעוררו סערה באגפים השמאליים של האקדמיה: הדוח שביקר את הקשרים של הקרן החדשה עם ארגוני שמאל קיצוני, שברץ היה אחד ממחבריו, ודוח תנועת "אם תרצו" על המגמות האנטי ציוניות באקדמיה, שברץ נתן ייעוץ אקדמי לחלקים ממנו.
הפעילות הזאת, שנעשתה מחוץ לכותלי האוניברסיטה, עוררה ביקורת אישית ואנטגוניזם נגדו מצד מרצים ותיקים בפקולטה. לאחרונה, לאחר שנה שבה העביר את קורס המבוא הבסיסי ללימודי פילוסופיה יוונית וכן שיעורים נוספים, התבשר ברץ כי הוא מוחלף על ידי מרצה אחר.
סטודנטים, וכן מרצים עמיתים, טוענים בתוקף כי הסיבה לסיום עבודתו של ברץ היא הבעת דעות המשתייכות לצד הימני של המפה.
לדברי אחד המרצים בפקולטה, "דווקא בחוג לפילוסופיה, שמלמד את יסודות האתיקה והמוסר, אדם מורחק כיוון שאינו משתייך לברנז'ה הפוליטית 'הנכונה' כביכול. בשנה האחרונה, ככל שההצלחה שלו עם הסטודנטים עלתה והפופולריות שלו גברה, פעל לובי נגדו".
מרצה אחר בפקולטה אומר כי "כנראה שהיום להיות ציוני באקדמיה זה לא לגיטימי, וברור שמדובר במהלך מתוכנן כדי לבלום אותו.
"מרצה
הסטודנטים לא מתכוונים לשבת בשקט ולראות את המרצה האהוב עליהם מסולק, לדעתם, ללא כל סיבה לגיטימית. בימים אלה הם מתארגנים למאבק יוצא דופן נגד פיטוריו. לטענתם, לא ייתכן שמרצה שזכה במקום הראשון במשובי שביעות רצון מההוראה וסיים דוקטורט בהצטיינות יתרה יידרש לסיים את תפקידו.
הסטודנטים פתחו תיבת דואר אלקטרוני מיוחדת שבה מרוכזים מכתבי תמיכה בברץ והם מתכננים להציף את הנהלת הפקולטה במכתבים אלו, כמו כן, בימים אלה הם מארגנים עצומת מחאה שתישלח לראשי האוניברסיטה.
"הפרשה הזאת מאוד תמוהה", מספר הסטודנט יוני בוקסבאום, ממובילי המחאה, "יזמנו התארגנות, על אף שיש עכשיו חופש וזה לא קל, והרבה סטודנטים מצטרפים כי ההרגשה היא שניסו להיפטר ממנו, למרות שהוא המרצה הכי משקיע ואיכותי שיש לנו. נעשה הכל כדי לשנות את ההחלטה.
"אני עצמי פעיל בשמאל, אבל החשד שיש כאן עניין פוליטי הוא מאוד סביר. הברנז'ה האקדמית של השמאל דוגלת בפלורליזם רק על הנייר". הדס , סטודנטית אחרת, הוסיפה: "אני פעילה בשמאל מגיל צעיר ומוחה על כך שהסיבה כאן היא פוליטית".
מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה כי "חברי הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית נבחרים על פי קריטריונים של מצוינות אקדמית בלבד. לפני כמה חודשים נערך מכרז תחרותי לתקן הוראה במקצועות פילוסופיה יוונית ופילוסופיה אנליטית בפקולטה למדעי הרוח, ובו זכה מועמד בעל רקורד אקדמי מעולה. לד"ר רן ברץ אין תקן אקדמי באוניברסיטה העברית והוא מועסק כעמית הוראה שהעסקתו מתחדשת בהתאם לצורכי ההוראה בפקולטה".
ד"ר רן ברץ סירב להגיב לפרטי הפרשה, אך מסר כי "אני נפעם מההתגייסות ומהאהבה של הסטודנטים. חשבתי שאני מלמד אותם בשיעורי פילוסופיה מהי 'סגולה טובה', אבל כרגע הם מלמדים אותי".