החום ברוסיה: 700 בני אדם מתים בכל יום
הטמפרטורות הגבוהות וזיהום האוויר בשל מאות השריפות הכפילו את מספר הקורבנות בכל יום במוסקבה. "זה הקיץ הקשה ביותר מזה אלף שנה"

כוחות הכיבוי נאבקים כבר קרוב לשלושה שבועות במאות שריפות שמתפרשות על פני יותר מאלף קמ"ר בחלק האירופי של רוסיה. הבצורת הקשה והטמפרטורות שנעות סביב 40 מעלות בחודשיים האחרונים סייעו להתפשטות הדליקות, שכיסו את מוסקבה במעטה חריג של אובך.
"יש לנו 'ארכיון' של תנאי מזג אוויר מסוכנים שמגיעים אלף שנה אחורה", אמר ראש השירות המטאורולוגי של רוסיה, אלכסנדר פרולוב. "הגענו למסקנה כי המדינה שלנו לא ראתה חום כה כבד כפי שאנחנו עדים לו כעת".
עד כה נמסר כי לפחות 52 בני אדם נהרגו בשריפות, אולם היום התברר כי התמונה חמורה בהרבה. "ממוצע המתים היומי בעיר בזמנים רגילים הוא בין 360 ל-380 בני אדם מדי יום. כיום, אנחנו סביב 700", סיפר אנדרי סלטסובסקי, ראש מערכת הבריאות במוסקבה, במהלך פגישה של ראשי העיר.
סלטסובסקי ציין כי מכות חום הן הגורם העיקרי לעלייה במקרי המוות, בנוסף לבעיות לב, אסטמה ושבץ. "זה לא סוד", אמר. "כל אחד חושב שאנחנו שומרים סוד. יש 40 מעלות ברחוב. בחוץ, אנשים נופלים כמו זבובים ואף אחד לא שואל שאלות".

גורם רפואי סיפר ליומון נוביה גאזטה כי עובדי האמבולנסים פועלים ממש כמו בתנאי מלחמה. לדבריו, האמבולנסים לא מצוידים במיזוג אוויר והטמפרטורה יכולה לעלות עד 50 מעלות. "לפעמים רופאים מתעלפים", אמר.
"השגרה היומית היא הדבר החמור ביותר עבורנו. לאף תחנה רפואית אין מי שתייה עבור צוותי החירום. אנחנו קונים בעצמנו את המים לחולים שסובלים ממכות חום", סיפר הרופא.
הרשויות ברוסיה המליצו לתושבים להימנע מלצאת לרחובות לנוכח זיהום האוויר החריג, ומי שכן מסתובבים ברחובות עוטים על פניהם מסכות. היום הודיעו הרשויות כי החליטו להטיל הגבלות על מכירת המסכות אחרי שהתברר כי נוצר "שוק שחור".
לדברי סלטסובסקי, אנשים קנו אלף עד 1,500 מסכות כלא אחד ולאחר
מזג האוויר גם החל להשפיע על הכלכלה הרוסית, לאחר שבנקים ועסקים נאלצו לצמצם את מספר אנשי הצוות ולהאט את הפעילות במגזר הציבורי. היומון קומרסנט דיווח כי בנק ההשקעות אורלסיב קיצר את יום העבודה ובנק סברבנק שבבעלות המדינה סגר חלק מהסניפים.
במקביל גובר החשש מפני משבר מזון נוסף, אחרי שבשבוע שעבר הודיע ראש הממשלה ולדימיר פוטין על הפסקת ייצוא התבואה עד ל-31 בדצמבר. בעקבות זאת כבר נרשמה עלייה במחירים וצניחה במניותיהן של מבשלות שיכר כמו קרלסברג והייניקן.