"אם תרצו" נגד אונ' בן גוריון: תתיישרו ימינה

ראשי התנועה, שהתפרסמה בשל מאבקה בקרן החדשה לישראל, קובלים על "ההטיה האנטי-ציונית" של המרצים, ומאיימים: נדווח לתורמים

אפרת זמר-ברונפמן | 17/8/2010 10:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לאחר הקרן החדשה ונעמי חזן, פעילי "אם תרצו" מסמנים לעצמם מטרה חדשה: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במכתב ששיגרו לנשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי, מאיימים ראשי הארגון לפנות לתורמים של האוניברסיטה בארץ ובחו"ל כדי לנסות להשפיע עליהם להפסיק את תרומותיהם לאוניברסיטה, במחאה על מה שהם מכנים "הטיה אנטי-ציונית חריפה" במחלקה לפוליטיקה וממשל. באוניברסיטה שללו הבוקר (ג') את דרישותיהם, וניצלו את ההזדמנות כדי למתוח ביקורת חריפה על פעילי הארגון.

פעילי ''אם תרצו'' בהפגנה נגד הקרן החדשה לישראל, בתחילת השנה.
פעילי ''אם תרצו'' בהפגנה נגד הקרן החדשה לישראל, בתחילת השנה. צילום ארכיון: פלאש 90
"במחלקה 11 אנשי סגל, מהם תשעה המעורבים בפעילות פוליטית המציגה עמדות של השמאל הקיצוני", נטען במכתב שכתבו רונן שובל וארז תדמור. "שישה מתוך 11 חברי הסגל הקבוע של המחלקה חתומים על מכתב תמיכה בסרבנים. זאת בהנהגת ראש המחלקה, ד"ר ניב גורדון, המוכר כפעיל הקורא לחרם תרבותי, כלכלי ופוליטי בינלאומי על ישראל", הוסיפו.

במכתבם מתייחסים השניים לדוח שפרסמו ב-2008 תחת הכותרת "מדד הציונות" שמוכיח לשיטתם הטיה אנטי-ציונית ופוסט-ציונית חריפה בתוכן הסילבוסים של המחלקה ושל מחלקות נוספות באוניברסיטאות אחרות.
"נמליץ לסטודנטים להירשם לאוניברסיטאות אחרות"

לדברי שובל ותדמור, הדעות שבהן מחזיקים חברי הסגל ה"אנטי-ציונים" אינן נפוצות בארץ – דבר שלטענתם מעלה סימני שאלה לגבי אופן קבלתם לתפקיד. "משקלם היחסי של חברי הסגל האנטי-ציונים במחלקה לעומת משקל דעותיהם בקרב כלל הציבור בארץ מעורר חשש כבד לפיו הבסיס המרכזי לקבלת תפקיד ולקידום במחלקה אינו מקצועי אלא פוליטי, לפחות לא מקצועי טהור", כתבו.

על כן דרשו השניים מאוניברסיטת בן גוריון לאזן את מגוון הדעות שבהן מחזיקים מרציה, ואיימו: "היה ובקשתנו לא תענה, נאלץ לנצל במלואו

את חופש הביטוי והמחאה, ונפעל בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו כדי להביא לידיעת ציבור הסטודנטים בהווה ובעתיד, ובמיוחד לידיעת הגורמים התומכים באוניברסיטת בן גוריון בארץ ובחו"ל, את חומרת הדברים ואת ההתעלמות המתמשכת מצד הנהלת האוניברסיטה, שהביאה למצב הנוכחי".

לדבריהם, ימליצו לסטודנטים למדעי המדינה שלא להירשם לאוניברסיטה, ולתורמים יקראו להעביר את כספם לחשבון נאמנות שאותו ינהל עורך דין – שם יוחזקו עד ש"יוכח עובדתית" שהאוניברסיטה קיבלה ויישמה את דרישותיהם.

"גוף קיקיוני שספק אם יש לו זכות קיום"

"זה לא ייאמן שגוף קיקיוני שספק אם יש לו זכות קיום הפך לכאורה לגוף 'משפיע' כביכול", הוסיפו הבוקר גורמים במערכת ההשכלה הגבוהה.

מהאוניברסיטה נמסר בתגובה כי היא "איננה נוהגת לערוך מדידות תקופתיות של עמדותיהם הפוליטיות של חברי הסגל שלה. דרישה לעשות זאת ואף לדאוג ל'איזון' בין עמדות פוליטיות בקרב חברי הסגל נודפת ריח חזק של מקרתיזם ועומדת בניגוד חריף לעקרונות הדמוקרטיים שעליהם מושתתת מדינת ישראל. האם יעלה על הדעת שהאוניברסיטה או כל מוסד אחר במדינה יפטר או ישכור עובדים על בסיס דעותיהם הפוליטיות?".

תנועת "אם תרצו" מורכבת בעיקרה מסטודנטים. בשנים האחדות שבהן היא פועלת היא התפרסמה בעיקר בשל מאבקים עם ארגוני שמאל, אך פעילותה זכתה לחשיפה בעיקר לאחר ששר החינוך גדעון סער אמר כי בכוונתו לבחון לעומק את "מדד הציונות", אף שבמערכת האקדמית מתייחסים לדוח כשנוי במחלוקת. כמו כן עלתה התנועה לכותרות בעקבות מאבקה בקרן החדשה לישראל, אשר לדבריה תומכת בארגונים פרו-פלסטינים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->