הבריטים זועמים: דניאל עוקב משתחרר
13 שנה לאחר שרצח תייר בריטי ופצע את חברתו סמוך לאילת, צפוי רב-סרן במיל' דניאל עוקב לזכות בקיצור שליש ממאסרו. "פרס לרוצח"
בשגרירות בריטניה בישראל זועמים. "זו שערורייה", אומר גורם בכיר בשגרירות, "איזו סערה הייתה קמה בישראל אילו היה מדובר באזרח בריטי שביצע רצח כזה בישראלים. לא די בכך שהוא קיבל עונש קל, עכשיו נותנים לו פרס ושולחים אותו לחופשי?"
בשירות בתי הסוהר (שב"ס) דוחים את הביקורת. "מדובר באסיר ממושמע ושקט, שמעולם לא היו איתו בעיות משמעת", אומר בכיר בשב"ס. "אין סיבה שלא ינכו מעונשו שליש. אסירים מסוכנים ממנו שוחררו, גם כאלה שסיכנו את ביטחון המדינה".
דניאל עוקב (59), תושב השרון, היה לוחם בסיירת "רימון" של אריאל שרון, שעליה פיקד בין השאר ראש המוסד כיום, מאיר דגן. זו הייתה יחידה נועזת, שלחמה בלא רחמים בקני הטרור בעזה בשנות השבעים. אלא שעוקב לא לקח איתו את ההצלחה לאזרחות. הוא נקלע לחובות ובשנות התשעים עבד למחייתו כסדרן בחברת הסעות. בני משפחתו טענו כי היה מהמר כפייתי, שנהג להפסיד את כספו בקזינו באילת ובטאבה.

ב-13 באוגוסט 1997, סמוך לחצות, יצא עוקב מאילת במכוניתו לכיוון מרכז הארץ. ביציאה מהעיר הוא אסף את התיירים מקס ג'פרי האנטר, סטודנט יהודי-בריטי, ואת חברתו שרלוט גיב. סמוך לצומת ציחור שבערבה עצר עוקב את הרכב במפרץ חניה קטן ושני התיירים יצאו לעשן סיגריה. הם הביטו בכוכבים שהאירו את הכביש החשוך ועוקב הסביר להם כיצד למצוא את כוכב הצפון.
לפתע שב עוקב למכונית, שלף מתוכה אקדח וירה בהם חמישה כדורים מטווח אפס. האנטר נפגע בראשו ומת במקום. גיב נפצעה בפניה, והתחזתה למתה. עוקב חשב שהרג גם אותה ונסע
דודי כהן, כיום מפכ"ל ואז מפקד משטרת מרחב הנגב, הקים צוות חקירה מיוחד שהצליח להגיע אל עוקב הרבה בזכות חבלן המשטרה אלון פייג', שהיה במחסום באילת לאחר הרצח והבחין בפיז'ו 309 שבעליה התנהג בצורה חשודה. פייג' אף זכר את הספרות הראשונות במספר המכונית. החוקרים הגיעו לחצר ביתו של עוקב, גנבו את מכוניתו ומצאו בתוכה את טביעות אצבעותיהם של התיירים.
עוקב נעצר והודה, אך התקשה להסביר את מעשיו. החוקרים סברו כי ביצע את הרצח משום שסבר כי בתיקיהם של התיירים יש כסף, אולם הוא הכחיש.
עוקב הואשם ברצח ובניסיון רצח. באמצעות סנגורו הביא עוקב חוות דעת של פסיכיאטר לפיה הוא סובל מסיוטים ומבעיות נפשיות. "השירות ביחידת 'רימון' גרם לי טראומות נפשיות", טען עוקב. "עברתי חוויות קשות מאוד".
בשלב הטיעונים לעונש העיד לטובתו מאיר דגן, היום ראש המוסד, והסביר מה היה חלקו של עוקב במבצעים המיוחדים של היחידה. השופטים קיבלו את טענותיו של עוקב כי בעת האירוע סבל מאי שפיות, וגזרו עליו עשרים שנות מאסר. הפרקליטות וגם עוקב ערערו על העונש, ונדחו.
שרלוט גיב, שנפצעה באירוע, תבעה את מדינת ישראל על מעשיו של עוקב אך נדחתה בנימוק של התיישנות. עו"ד יונתן גליק, המייצג את הוריו של ג'פרי האנטר, הגיש בשמם תביעה בסך שישה מיליון שקל. בית המשפט המחוזי בירושלים הכיר באחריות המדינה לרצח, אך טרם נקבע סכום הפיצויים.