"עלינו להיערך לטרור בלתי קונבנציונלי"
ראש המטה ללוט"ר התריע מפני שימוש שיעשו ארגוני טרור בנשק לא קונבנציונלי וקרא לקהילה הבינ"ל לפעול נגד מדינות התומכות בטרור

ראש המטה ללוחמה בטרור ניצן נוריאל צילום: יותם פרום
בנאום בכנס העשירי של המכון הבינלאומי למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי הרצליה, אמר נוריאל כי הטרור כיום מתאפיין ביכולות לאומיות, כאשר הוא נתמך על ידי מדינות ומחזיק באמצעים צבאיים.
כדוגמה נתן נוריאל את ארגון החיזבאללה, אשר ברשותו מזל"טים וטילים ארוכי טווח, שחלקם לא נמצאים אפילו בידי מדינות באירופה.
על כן קרא נוריאל למדינות העולם להעניש את המדינות שמסייעות לארגוני הטרור, במקביל ללחימה השוטפת נגד התאים שמתכננים מתקפות. הוא ציין כי בין השאר על הקהילה הבינלאומית להבהיר לסוריה כי בפעם הבאה שמוסד רשמי בתחומה יעביר כלי נשק לחיזבאללה, הוא יושמד.
"עלינו להבטיח שהמדינות התומכות ייענשו מדי יום בתקווה שרמת הטרור תצומצם לרמה שניתן לחיות אתה", אמר נוריאל.
"לתת עדיפות לזכות לחיות על פני זכויות אדם"
לדבריו, האתגר הבא במאבק בטרור צריך להיות היערכות לשימוש בנשק בלתי קונבנציונלי. הוא הסביר כי ארגוני הטרור עלולים לפנות למדינות בעלות יכולת כזו, על מנת שיעבירו להן אמצעי לחימה בלתי קונבנציונאלי או ישתפו אותם בידע.
"עלינו לעשות יותר כדי להיות מוכנים", הדגיש נוריאל. "כשנשק בלתי קונבנציונלי ייכנס לשדה הטרור, זה יהיה בעייתי לכולנו".
בנוסף המליץ נוריאל להקים מאגר מידע בינלאומי, בדומה למאגר שקיים כיום לגבי פדופילים, שיאפשר לסוכנויות המודיעין ברחבי העולם
לעקוב אחרי אנשים שהופכים לקיצונים יותר ועלולים להוות איום.
"צריך לאזן בין זכויות אדם ובין מה שאנחנו צריכים, אבל בראייתי, צריך לתת עדיפות לזכות לחיות על פני זכויות אדם", הבהיר נוריאל.
נוריאל שיבח היבטים שונים של הלחימה בטרור, כמו יישום לקחים מפיגועי עבר, העובדה שמדינות העולם והסוכנויות מקיימות דיונים בסוגיות רבות הקשורות למאבק, פיתוח אמצעי לחימה ושיתוף פעולה חיובי נגד מימון הטרור. עם זאת, הוא סיכם כי "בשורה התחתונה, יש עוד הרבה מה לעשות".