האפיפיור הגיע לביקור היסטורי בבריטניה
ביקורו של בנדיקטוס ה-16, האפיפיור השני בלבד שבא לבריטניה ב-500 השנים האחרונות, מתקיים בצל סערת הכמרים הפדופילים
מדובר בביקור הממלכתי הראשון אי פעם של מנהיג הכנסייה הקתולית בבריטניה, מאז שהנרי השמיני ייסד את הכנסייה האנגליקנית במאה ה-16 על רקע סירובו של הוותיקן לבטל את נישואיו לקתרין מארגון.
האפיפיור הקודם, יוחנן פאולוס השני, ביקר בממלכה ב-1982 וזכה לקבלת פנים אוהדת, אולם הוא הגיע בהזמנה של הכנסייה המקומית.

מיד לאחר נחיתתו בשדה התעופה באדינבורו, התקבל בנדיקטוס על ידי בעלה של המלכה, הנסיך פיליפ, ומשם המשיך לפגישה עם המלכה אליזבת השנייה בארמון הולירדהאוס - מעונה הרשמי בסקוטלנד. האפיפיור העניק למלכה במתנה כתב יד עתיק רב ערך מתחילת המאה התשיעית, אשר נקרע במהלך הפילוג האלים בין הקתולים לבין הפרוטסטנטים בגרמניה.
בנאומו בפני המלכה, הדגיש האפיפיור את השורשים הנוצריים העמוקים של המדינה ואת מקומם של "קדושים יוצאים מהכלל" בקרב המלכים הקדומים של בריטניה. כמו כן הוא שיבח את ההתנגדות הבריטית לנאצים, את השלום בצפון אירלנד ואת תרומתה של בריטניה להקמת האו"ם.
בהמשך דבריו התייחס בנדיקטוס לקיצוניות האתיאיסטית. "בעוד שאנחנו חושבים על הלקחים המפוכחים של הקיצוניות האתיאיסטית במאה העשרים, אסור לנו לשכוח כיצד ההרחקה של האל, הדת והמידה הטובה מהזירה הציבורית מובילה לחזון קטום של האדם ושל החברה ועל כן לחזון מצומצם של האדם ושל גורלו".
האפיפיור גם הפנה דברים לעבר כלי התקשורת בממלכה. "לתקשורת הבריטית יש אחריות מכריעה והזדמנות אדירה לקדם שלום בין אומות, התפתחות פנימית של אנשים והפצה של זכויות אדם אותנטיות".
מיד לאחר הפגישה, יצא האפיפיור לסיור ב"פופמוביל" במרכז אדינבורו, שם המתינו לו אלפי בני אדם. אחר הצהריים יקיים האפיפיור מיסה בגלזגו, בהשתתפות הזמרת סוזן בויל.
הלילה יטוס בנדיקטוס ללונדון, שם יערוך ביומיים הקרובים פגישות עם חברי ממשלה ועם מנהיגי דת, ויערוך מיסות בקתדרלת וסטמינסטר ותפילה המונית בהייד פארק. ביום ראשון הוא יכריז בברמינגהם על הפיכתו לקדוש של הקרדינל מהמאה ה-19, ג'ון הנרי ניומן, שפעל לקרב בין האנגליקנים לקתולים.
הגעתו של האפיפיור לבריטניה מגיעה בצל סערת הפדופיליה שהתפרצה בחודשים האחרונים באירופה ובארצות הברית וגרמה לאיבוד האמון בכנסייה הקתולית. בנדיקטוס, שעשוי להיפגש עם קורבנות של הטרדה מינית, הודה בשיחה עם כתבים
ערב הביקור פרצה סערה נוספת, כאשר הקרדינל וולטר קספר, שעומד בראש המחלקה לדיאלוג עם האנגליקנים, אמר בראיון למגזין גרמני כי בריטניה היא מדינת עולם שלישי שמהווה בית לאתאיסטים. קספר לא הצטרף בסופו של דבר לפמליה, אך בוותיקן ניסו להרגיע את הביקורת וטענו כי הוא לא מגיע לבריטניה בשל בעיות בריאות.
המתיחות סביב הביקור, כמו גם היותה של בריטניה אחת המדינות החילוניות ביותר באירופה, הביאה לכך שנותרו כרטיסים רבים לאירועים הפתוחים בהשתתפותו של האפיפיור. כמו כן צפויות להתקיים הפגנות מצד מנהיגים פרוטסטנטים, מצד פעילים של ארגונים שנאבקים בהטרדות בכנסייה ומצד פעילים במלחמה באיידס.