תמיר פרדו: איש מודיעין מצטיין, אלמוני ביישוב מגוריו
בכיר לשעבר במוסד מספר על ראש הארגון החדש, תמיר פרדו: "הוא התחיל ממבצע קטן, ולאחר שהפגין יכולות גבוהות וקור רוח, התקדם למבצעים גדולים יותר". אתמול, זמן קצר לאחר ההודעה על מינויו, הגיעו לביתו חמש מכוניות. מהן יצאו צעירים בעלי חזות ביטחונית, והחלו לסרוק את האיזור. השכנים מתחילים להתרגל

קשה למצוא מי שימתח ביקורת על המינוי. "מדובר באיש מבצעים בכל רמ"ח איבריו", אומר בכיר לשעבר במוסד. "הוא נועז ושקול, עם ניסיון עשיר שייתן משקל לכל החלטה. כמו בכל תחילת כהונה של ראש מוסד ודאי יהיו עכשיו עזיבות בארגון, אבל בטוח שלא יהיה זעזוע, כי פרדו מוכר ומוערך מאוד בתוך הארגון ומחוצה לו".
פרדו , בן 57, נשוי ואב לבת ובן וסב לנכדה, הגיע למוסד בשנת 1980 מצויד בידע טכנולוגי עשיר. קודם לכן שירת בצה"ל, שם היה קצין הקשר של סיירת מטכ"ל תחת פיקודו של מפקד היחידה יוני נתניהו, שנהרג במבצע אנטבה. באותה תקופה גם נרקם הקשר המיוחד שלו עם משפחת נתניהו ועם ראש הממשלה.
פרדו מילא במוסד מגוון תפקידים באגפים המבצעיים ובתחום הטכנולוגי, והרשים את מפקדיו כבר בתחילת דרכו באגף המכונה "נביעות", המופקד על השגת מודיעין באמצעים אלקטרוניים. עם השנים התקדם ואף זכה לפקד על האגף. בזכות הכישורים שהוכיח נסללה דרכו אל המסלול המבצעי בארגון.
"פרדו התחיל ממבצע קטן ולאחר שהפגין יכולות גבוהות וקור רוח, הוא התקדם למבצעים גדולים יותר", מספר בכיר לשעבר במוסד.
בתום שמונה שנות פעילות עבר פרדו לפקד על יחידות במוסד ובשנת 1998 מונה לראש אגף המבצעים, המכונה "קיסריה". באגף זה יחידות מבצעיות רבות והפיקוד עליו
בשנת 2002, עם כניסתו של מאיר דגן לתפקיד ראש המוסד, התמנה פרדו לסגנו, תפקיד שבו כיהן עד שנת 2006. פרדו "סומן" כמי שעתיד לרשת את דגן כשתסתיים כהונתו ובינתיים הושאל כיועץ בכיר לתחום המבצעים במטכ"ל, כדי להדק את הקשר בין צה"ל למוסד. בתקופה זו התהדקו קשריו עם צמרת צה"ל, בין היתר עם ראש אגף המבצעים דאז וכיום אלוף פיקוד צפון, גדי אייזנקוט.
קצינים בכירים בצה"ל מספרים כי פרדו ובכירי אגף המבצעים בצה"ל רקמו כמה וכמה מבצעים נועזים בעומק לבנון, שחלקם לא פורסמו עד היום. בשנת 2007 התגלע ויכוח חריף בין מאיר דגן למשנהו, נ', על רקע חשד להדלפה לעיתונאי, מה שהביא את המשנה להתפטרות מיידית. פרדו התבקש על ידי ראש הממשלה ומאיר דגן לשוב אל המוסד, בחזרה למשרת סגנו של הראש.

לפי הדיווחים, האלוף גדי אייזנקוט חשף בפני פרדו את המסמך לפני שהועבר לידי חדשות ערוץ 2 ופתח את תיבת הפנדורה של התככים והיחסים העכורים בצמרת הביטחונית. גורמים במערכת הביטחון אמרו בשבועות האחרונים כי המהלך הזה הכתים את שמו של פרדו ועלול לגרום לשר ברק להתנגד למינויו לראשות המוסד, אולם נתניהו הצליח לדלג גם על מכשול הזה.
יותר מכך, שר הביטחון טלפן אתמול לברך את פרדו על המינוי ואף פרסם הודעה בנוסח זה: "אני מכיר את תמיר עשרות שנים, ממבצעים רבים שהיינו שותפים להם. מדובר באיש מקצוע בעל ניסיון מבצעי עשיר ביותר, שכל ישר ואחריות, שראוי ומתאים מאוד לתפקיד".
ברק לא שכח גם להודות לדגן ולשבח את תפקודו. הוא ציין כי בשמונה שנות כהונתו של דגן הוא הוביל את המוסד להישגים יוצאי דופן. "מדינת ישראל ואזרחיה חייבים אלפי תודות למאיר דגן, למרות שאין דרך לשתף את כלל האזרחים ברקע לכך", ציין ברק.
גם לעוזי דיין, האלוף במיל' שפיקד על סיירת מטכ"ל, יש רק תשבחות. דיין, מידידיו של פרדו, אמר אמש: "הוא האיש הנכון במקום הנכון. היה חשוב לבחור בו במיוחד בגלל תכונותיו, עברו המקצועי והעובדה שהוא מגיע מהמוסד. זוהי תקופה רגישה מאוד שבה יתחלפו גם רמטכ"ל, ראש אמ"ן, מפכ"ל, סגן רמטכ"ל, ראש שב"כ ועוד. המשימה הראשונה שלו תהיה לעצור את הגרעין האיראני".

"אין לי מושג מי זה", סיפר אחד התושבים. "ברגע ששמעתי על המינוי פתחתי את ספר הטלפונים של היישוב וראיתי שהוא לא רשום. שמעתי משכנים שהוא גר כאן חמש שנים", הוסיף.
לקראת ערב הגיעו לביתו של פרדו חמש מכוניות, שמהן נשלפו צעירים בעלי חזות ביטחונית. הם נכנסו מבעד לשער הברזל והחלו לסרוק את החצר הגדולה. בהמשך הגיע הממונה על האבטחה במוסד, שמפקח על הפיכת הבית ליעד שמור במיוחד. פרדו טרם נכנס לתפקיד בפועל אבל המינוי כבר משנה את אורח חייו. עד למינוי הוא היה בעסקים, עכשיו הוא שוב אישיות ביטחונית בכירה.