ויקיליקס

"קטאר מנצלת את רשת אל-ג'זירה ככלי פוליטי"

מברקים בוויקיליקס מחזקים את הטענות שערוץ הטלוויזיה הלווייני משמש את שליטי קטאר בתור כלי מיקוח מול מדינות באזור ומחוצה לו

nrg מעריב | 6/12/2010 14:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסמכים שנחשפו הלילה (ב') על ידי אתר ההדלפות ויקיליקס צפויות להעניק תמיכה לטענות של רבות ממדינות ערב, אשר התלוננו במשך שנים כי רשת הטלוויזיה אל-ג'זירה היא כלי פוליטי בידי המשטר בקטאר.

מברקים ששלחו דיפלומטים אמריקאים, אשר עיקריהם פורסמו בעיתון גרדיאן, חולקים על עמדת הרשויות במדינת המפרץ הפרסי, שטענו כי רשת הטלוויזיה המפורסמת פועלת באופן עצמאי על אף המימון הממלכתי שניתן לה.
 
מאבטח ליד משרדים של רשת אל-ג'זירה.
מאבטח ליד משרדים של רשת אל-ג'זירה. צילום: אי-אף-פי
 
בנובמבר 2009 שלחה השגרירות בדוחה מברק למשרד החוץ בוושינגטון, שבו פורסמה ההערכה כי "קטאר תמשיך להשתמש באל-ג'זירה בתור כלי מיקוח כדי לתקן את יחסיה עם מדינות אחרות, במיוחד אלה שנפגעו בשל שידורי אל-ג'זירה, כולל ארצות הברית".

מאז השקת השידורים ב-1996 הפכה אל-ג'זירה לאחת מרשתות הטלוויזיה בלוויין הנצפות ביותר במזרח התיכון ומחוצה לו. עם זאת, ממשלות רבות באזור התלוננו על אופי השידורים, שלא פעם תקפו חלק מהמשטרים הערביים.

במברק ששלח השגריר ג'וזף לברון בפברואר האחרון, הוא דיווח כי ראש הממשלה הקטארי, חאמד בין ג'אסם א-תאני, צחק בראיון כיצד אל-ג'זירה גרמה כאב ראש לממשל עד שעלתה המחשבה למכור אותה. השגריר ציין כי "הכרזות כאלה צריכות להילקח בעירבון מוגבל".

"יכולתה של אל-ג'זירה להשפיע על דעת הקהל בכל האזור היה כלי מיקוח משמעותי עבור קטאר, וזה לא צפוי להשתנות", הבהיר לברון. "יותר מכך, הרשת גם יכול לשמש כלי לשיפור היחסים. לדוגמה, הסיקור החיובי מצד אל-ג'זירה של משפחת המלוכה הסעודית הביא לשיקום היחסים בשנה האחרונה".

דוגמה נוספת שעולה מהמברקים היא של ראש הממשלה שאמר לסנאטור האמריקאי, ג'ון קרי, כי הוא התמקח עם הנשיא המצרי, חוסני מובארק, כי הוא יסכים להפסקת שידורי התחנה במצרים בתמורה לשינוי בעמדת קהיר ביחס לשיחות בין

ישראל לפלסטינים.

"שיח' חאמד אמר למובארק 'נעצור את אל-ג'זירה לשנה' אם הוא יסכים בפרק הזמן הזה להשיג הסכם סופי עבור הפלסטינים", נאמר במברק ששלחה הנציגות בדוחה. "מובארק לא אמר דבר בתמורה, לפי השיח'".

ברשת הטלוויזיה הכחישו את הטענות. "זו הערכה של השגרירות האמריקאית, וזה רחוק מאד מהאמת", אמר דובר התחנה. "על אף הלחץ שהופעל על אל-ג'זירה מצד ממשלות אזוריות ובינלאומיות, מעולם היא לא שינתה את מדיניות העריכה הנוקשה שלה שמונחית על ידי עקרונות של תקשורת חופשית".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/around_world/ -->