אבו-מאזן הניח אבן פינה לשגרירות "פלסטין" בברזיל
25 יום אחרי שהכירה ב"מדינת פלסטין העצמאית" על גבולות 1967, תרמה ממשלת ברזיל שטח עבור השגרירות הפלסטינית בברזיליה. יו"ר הרשות הפלסטינית התקבל בכבוד מלכים, והניח את אבן הפינה. שיא הטקס היה הפרחה של יונים לבנות לאוויר, כשאחת היונים נחתה על ראשו של אבו-מאזן לצחוקו של הקהל

אבו-מאזן ליד השלט של הבניין שישמש את שגרירות פלסטין בברזיל צילום: אי-אף-פי
אבו-מאזן ניצב במרכז הרחבה של הטקס, ותחת גשם קל שטפטף מעל, הניח את אבן הפינה על האדמה, בשטח שתרמה ממשלת ברזיל.
לאחר הטקס נפגש יו"ר הרשות הפלסטינית עם נשיא ברזיל היוצא, לואיז אינסיו לולה דה סילבה, כדי להודות לו על הכרתה של מדינתו בפלסטין.
מחר צפוי אבו-מאזן בטקס ההשבעה של דילמה רוסף, שתיכנס רשמית לתפקיד הנשיאה של הרפובליקה הפדרלית של ברזיל.
בחודש האחרון הכירו מדינות רבות בדרום אמריקה ב"מדינת פלסטין העצמאית" בגבולות 1967, וזאת למרות מחאה חריפה מצדה של ישראל. "ישראל מביעה צער ואכזבה מהחלטת ממשלת ברזיל להכיר במדינה פלסטינית עצמאית", אמר יוסי לוי, מנהל המחלקה לתקשורת ישראלית במשרד החוץ. "הכרה כזו מהווה הפרה של הסכם הביניים, שנחתם בין ישראל לאש"ף ב-1995, שקבע שמעמד הגדה המערבית בעזה, יידון וייפתר באמצעות משא ומתן".

היונה נוחתת על ראשו של אבו-מאזן בטקס הנחת אבן הפינה לשגרירות פלסטין בברזיל
צילום: אי-פי-אי
הנוסחה הפלסטינית: האו"ם יגנה את ההתנחלויות, ישראל לא תיענש
שלשום פרסמה סוכנות הידיעות אי-פי כי הפלסטינים הגישו למועצת הביטחון הצעת החלטה מתונה באשר להתנחלויות, ככל הנראה כדי שלא להביא לכך שארצות הברית תטיל עליה וטו. מצד אחד, ההחלטה תכריז על ההתנחלויות בגדה המערבית בלתי חוקיות ומכשול בדרך להשגת שלום. המועצה, על פי ההחלטה אף תקרא להקפיא לחלוטין את הבנייה הישראלית ביהודה ושומרון.
מצד שני, ההחלטה לא תקרא להטיל סנקציות על ישראל, אלא רק תדחק בשני הצדדים להמשיך במשא ומתן להסכם שלום.
"מועצת הביטחון של האו"ם מאשרת כי ההתנחלויות הישראליות שהוקמו בשטחים הפלסטינים שנכבשו
מאז 1967, ובכללן מזרח ירושלים, אינן חוקיות ומציבות מכשול של ממש בפני השגת שלום צודק, כולל ובר קיימא", נכתב באחד מסעיפי טיוטת ההחלטה.
"מועצת הביטחון שבה על הדרישה שלפיה ישראל, הכוח הכובש, תחדל באופן מיידי ומוחלט להמשיך את ההשתלטות על שטחים הפלסטינים הכבושים, ובכללם מזרח ירושלים", מציע סעיף אחר, ובסעיף נוסף נכתב: "מועצת הביטחון מדרבנת אפוא גורמים דיפלומטיים בינלאומיים ואזוריים להגביר את מאמציהם לסייע לתהליך השלום".