חזרתה של המרמרה: הספינה תצא שוב לעזה
האונייה שגרמה למשבר עם טורקיה תצא בסוף מאי לצד 11 אוניות נוספות לכיוון חופי עזה. בשל עיצומי משרד החוץ נפסקו פעולות לסיכול המשט

ניסיונותיה של ישראל למנוע את קיומו של המשט הקרוב בינתיים לא צלחו. בין היתר, הוצע למארגנים להעביר את הציוד שיימצא על הספינות דרך נמל אשדוד, אך ללא הועיל. לאחרונה ביקש שר החוץ אביגדור ליברמן משרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון לפעול להגדרת הארגון כלא חוקי, אך בעקבות עיצומי משרד החוץ הוחלט להפסיק לפי שעה את המאמצים הבינלאומיים השונים למנוע מהמשט לצאת לדרך.
לפני כשבועיים התירה ממשלת ישראל לספינה להפליג חזרה לטורקיה, שם התקבלה בעצרת המונים ענקית שבמהלכה הונפו דגלי פלסטין, חיזבאללה וחמאס, והמשתתפים קראו קריאות "מוות לישראל". " בכוונתנו לארגן משט נוסף לעזה ב-31 במאי , באותו התאריך של השנה שעברה, עם צוות גדול יותר, כדי למשוך עניין במצור על עזה פעם נוספת", הצהיר בכיר בארגון IHH לאחר עגינת האונייה בנמל הבית באיסטנבול.
פעילי ארגון ה-IHH ציינו בכמה הזדמנויות שהמאווי מרמרה הפכה לסמל. "מאווי מרמרה זו לא עוד ספינה, זו הנפש, זהו תהליך, זו דרך החיים שלנו, מאווי מרמרה היא הנשמה שלנו", אמר אחד הדוברים בעצרת. "כדי לשבור את המצור על עזה נהיה הפעם חזקים יותר, גדולים יותר, עם יותר אנשים ויותר יוזמות", אמר פעיל אחר בארגון
במהלך השתלטות צה"ל על הספינה נהרגו מאש הלוחמים תשעה אזרחים טורקים, בהם צעיר בן 18 מכדור שפילח את גולגלתו. מותם של הטורקים גרם לשבר גדול ביחסי ירושלים-אנקרה. טורקיה דרשה מישראל להתנצל באופן פומבי ולפצות את משפחותיהם, אך במגעים בין נציגים ישראלים וטורקים, שהתחדשו לאחרונה, לא הצליחו הצדדים להגיע להבנה לגבי נוסח הצהרת ההתנצלות.
בעוד כשבועיים אמורה ועדת החקירה הישראלית לחקר המשט, בראשותו של השופט יעקב טירקל, להגיש את דוח הביניים שלה לממשלה, שיועבר לידי צוות הבדיקה הבינלאומי שהקים האו"ם לחקר המשט הטורקי ושותפים בו נציג ישראלי ונציג טורקי.