סטודנטים לבג"ץ: עצרו את קצבאות האברכים
בעתירה שהגישו התאחדות הסטודנטים וארגונים נוספים נגד החלטת הממשלה הם דורשים למנוע המשך תקצוב האברכים. "נוהג מפלה ופסול"

"אך בחודש יוני האחרון פסל בית משפט נכבד זה תשלומי הבטחת הכנסה לאברכי כוללים, נוכח ההפליה הקשה שהייתה גלומה בהסדר בין האברכים לעומת קבוצות לומדים אחרות", נכתב בעתירה, "פסילת ההסדר עמדה להיכנס לתוקפה עם תחילת שנת התקציב 2011. סמוך לתאריך זה, אישרה ממשלת ישראל הסדר לתשלום הבטחת הכנסת מינימום לאברכים, שהינו זהה במהותו להסדר שנפסל".
העותרים טוענים עוד כי "החלטת הממשלה היא ניסיון נואל ופסול לעקוף את קביעות בית המשפט העליון תוך רמיסתו ברגל גסה של עיקרון השוויון ומתוך הנחה (שלא לומר ידיעה) כי בהעדר צו ביניים, עצם תהליך הדיון בעתירה יאפשר למשיבים החפצים בקביעת עובדות בשטח להמשיך בתשלום הבלתי חוקי למשך פרק זמן ניכר נוסף עד להכרעה בעתירה זו".
חוק האברכים כבר הוציא את הסטודנטים לרחובות, בשתי הפגנות גדולות שערכו בירושלים ובתל אביב. כעת, לאחר שמאבקם הציבורי לא הצליח לעצור את החוק במלואו, הם פונים למישור המשפטי.
"הממשלה נכשלה כישלון חרוץ במבחן האתי והחוקי ולכן אנחנו עותרים לבג"ץ, שיאלץ לומר למדינה פעם אחת נוספת את דעתו על הקומבינה שעשתה על חשבונו של הציבור", הסביר הבוקר יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, "הסדר האברכים פסול ומפלה, ולכן נמשיך להיאבק בו הן במישור הציבורי והן במישור המשפטי".
מנכ"ל עמותת חדו"ש – לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב, מסר כי "חבל שהממשלה אינה מסוגלת ליישם עקרון כה בסיסי ופשוט כמו 'שוויון', גם לאחר שמדיניותה נפסלת על ידי בית המשפט העליון".
הרב גלעד קריב, מנכ"ל התנועה הרפורמית, אמר כי "החלטת הממשלה להמשיך בתשלום קצבאות האברכים היא פשיטת רגל מצפונית, חברתית, שלטונית וכלכלית. ממשלת ישראל ועסקני הציבור החרדי לוכדים אלפי משפחות במלכודות עוני, תוך פגיעה
קריב הביע תקווה כי "בג"ץ ימתח קו אדום בפני המשך האפליה ויאותת לממשלה ולעסקני המפלגות החרדיות כי החגיגה הזו על חשבון הציבור הגיעה לסופה".
קצבת הבטחת ההכנסה לאברכים הוענקה, מראשית שנות ה-80, לתלמידי ישיבות, אבות לשלושה ילדים או יותר, שהם ונשותיהם אינם עובדים. בעקבות פסיקת בג"ץ, החלו המפלגות החרדיות להפעיל לחץ על הממשלה ליצור חוק עוקף בג"ץ, שיאפשר את המשך מתן הקצבה שעומדת על סכום של כ-1,000 שקלים. בשנת 2010 ניתנה הקצבה ל-13 אלף אברכים ועלותה לקופת המדינה היתה 135 מיליון שקלים. ואמנם, בסוף חודש דצמבר, קבעה הממשלה, כי הקצבה תשולם גם בחמש השנים הבאות.