בג"ץ: לא יושעה מתן התמיכות לאברכים
בתגובה לעתירת התאחדות הסטודנטים וארגונים נוספים קבע בג"ץ כי אין הצדקה לצו ביניים לעת הזו והורה למדינה להשיב בתוך 30 יום לטענות

סטודנטים מפגינים נגד ''חוק האברכים'' מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים צילום ארכיון: פלאש 90
נוסף על כך, קצב השופט ג'ובראן לממשלה שהות של 30 יום כדי להשיב על העתירה, שבה מתבקשת הממשלה לבטל את החלטתה על המשך מתן הקצבה לאברכים.
העתירה תוקפת את החלטת הממשלה שהתקבלה לפני כחודש, אותה העביר ראש הממשלה בנימין נתניהו ולפיה הקצבאות ישולמו לחמש שנים נוספות, למרות שבג"ץ כבר קבע בעבר כי תשלום קצבאות לאברכים שאינם עובדים הוא נוהג מפלה ופסול.
"אך בחודש יוני האחרון פסל בית משפט נכבד זה תשלומי הבטחת הכנסה לאברכי כוללים, נוכח ההפליה הקשה שהייתה גלומה בהסדר בין האברכים לעומת קבוצות לומדים אחרות", נכתב בעתירה, "פסילת ההסדר עמדה להיכנס לתוקפה עם תחילת שנת התקציב 2011. סמוך לתאריך זה, אישרה ממשלת ישראל הסדר לתשלום הבטחת הכנסת מינימום לאברכים, שהינו זהה במהותו להסדר שנפסל".
"הממשלה נכשלה כישלון חרוץ"
העותרים טוענים עוד כי "החלטת הממשלה היא ניסיון נואל ופסול לעקוף את קביעות בית המשפט העליון תוך רמיסתו ברגל גסה של עיקרון השוויון ומתוך הנחה (שלא לומר ידיעה) כי בהעדר צו ביניים, עצם תהליך הדיון בעתירה יאפשר למשיבים החפצים בקביעת עובדות בשטח להמשיך בתשלום הבלתי חוקי למשך פרק זמן ניכר נוסף עד להכרעה בעתירה זו".
חוק האברכים כבר הוציא את הסטודנטים לרחובות, בשתי הפגנות גדולות שנערכו בירושלים
ובתל אביב. כעת, לאחר שמאבקם הציבורי לא הצליח לעצור את החוק במלואו, הם פונים למישור המשפטי.
"הממשלה נכשלה כישלון חרוץ במבחן האתי והחוקי ולכן אנחנו עותרים לבג"ץ, שיאלץ לומר למדינה פעם אחת נוספת את דעתו על הקומבינה שעשתה על חשבונו של הציבור", הסביר יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי, "הסדר האברכים פסול ומפלה, ולכן נמשיך להיאבק בו הן במישור הציבורי והן במישור המשפטי".
השתתפה בהכנת הידיעה אפרת זמר-ברונפמן