משרד התחבורה מציג: לוח התמרורים החדש
אחרי 40 שנה, עודכנו אתמול התמרורים המוצבים בדרכים בישראל. המטרה: סימנים ברורים וקלים להבנה, שיתאמו למדינות אירופה
הלוח החדש, שהועלה אתמול לאתר האינטרנט של משרד התחבורה, מחליף את זה הישן שאושר בשנת 1970 על ידי שר התחבורה דאז שמעון פרס, ועודכן לאחרונה בשנת 2002. לוח זה מורכב יותר מקודמו, בנוי כעת מעשרה חלקים במקום שישה וכולל 257 תמרורים לעומת 188 שהיו כלולים עד כה - אך הכוונה היא שהחדשים יהיו בהירים ומובנים יותר לנהג.
עשרת חלקי הלוח כוללים: תמרורי אזהרה והתראה, תמרורי הוריה, מתן זכות קדימה, איסורים והגבלות, תחבורה ציבורית, מודיעין והדרכה, רמזורים ותמרורי בקרת נתיבים, סימון על פני הדרך, תמרורים באתר עבודה - ונספח של סמלים.
בתמרורים שאושרו ניתן דגש מיוחד על סימונים גרפיים ברורים ומאירי עיניים, והם כוללים כמה חידושים מעניינים: תמרור הורייה שמתיר פניית פרסה - בנוסף לזה הקיים שאוסר עליה; תמרור המציין רכבת קלה שעוברת בקרבת מקום ומנהרה שחצובה בהמשך הדרך; וסימון על נתיב שעומד להסתיים עם הנחיה לעבור לנתיב הסמוך.
לצדם, יש גם כמה סמלים ותיקים שיורדו מהדרכים בקרוב וייצאו לגמרי משימוש: התמרור שהזהיר מפני מטוסים מנמיכי טוס בקרבת שדה תעופה; התמרור שמבקש לא לצפור בקרבת אזור מגורים; וכן כל תמרורי ההדרכה לפני הצמתים שמבשר על צורתם לנהג.

חלק מהתמרורים החדשים
.
השינויים יוכנסו למבחני התיאוריה
את הרעיונות לתמרורים החדשים אוסף ישעיהו רונן, מנהל אגף תכנון תחבורתי במשרד התחבורה, כבר מאמצע שנות ה-80. אולם לדבריו, רק בחמש השנים האחרונות הפכו הרעיונות לממשיים. "הצורך בתמרור מעודכן נובע מהתפתחות התחבורה, והוא במידה רבה פועל יוצא של התפתחות טכנולוגית כמו רכבות, אופניים, הסדרי ורימזור התנועה", מסביר רונן. "התפקיד שלנו ללמוד, לזהות ולהבין ולתת את הצרכים ולתת שירות לנהגים".
שר התחבורה ישראל כץ ציין אתמול בגאווה כי לוח התמרורים החדש תואם את "אמנת וינה" שישראל חתומה עליה, וקובעת אחידות של תמרורים וסמלים בכל
מדינות העולם. "אנחנו מקפידים להיצמד לצורות המקובלות באירופה", הבהיר גם רונן, "אבל חשוב גם שהסמל שעל התמרור יבטא בצורה נכונה את ההנחיה ויפורש נכון על ידי הנהג הישראלי".
כך נשארו בלוח כמה תמרורים ייחודיים לישראל, כמו זה המורה על טרמפיאדה או נתיב תחבורה ציבורית שסימנו על הכביש צהוב, בשונה ממדינות אירופה.
השינויים יוכנסו כולם למבחני התיאוריה החל ב-1 באפריל, ויש עוד חידוש: מאגר השאלות והתשובות של מבחני הנהיגה העיוניים יפורסמו בחינם באתר משרד התחבורה, כך שהנבחנים לא יידרשו עוד לרכוש חוברת הכנה למבחן.