סטודנטים בבריטניה מחרימים את מי עדן
קבוצה של סטודנטים פרו-פלסטינים מביה"ס לכלכלה בלונדון דורשים להוציא את מוצרי החברה מהקמפוס. "הם מגיעים מסוריה הכבושה"
קמפוס בית הספר לכלכלה, אחד המוסדות האקדמיים היוקרתיים בעולם, עטור במודעות הקוראות לסטודנטים להחרים את החברה אשר מספקת את מימייה מרמת הגולן - למרות שבבריטניה מספקת החברה מים ממאגרים מקומיים באנגליה.
בשבוע האחרון תפסה המחאה תאוצה כאשר על רצפת הכניסה לקמפוס צויירה כתובת ענק הקוראת "להעיף את עדן, ומיד" ובמקביל עשרות סטודנטים לקחו לפני כמה ימים חלק במיצג מחאה שבו נראו סטודנטים לבושים במדי צבא, אוחזים ביד אחת נשק וביד השנייה בקבוקי מי עדן מלאים בנוזל אדום שהזכיר דם.
עיתון הסטודנטים של האוניברסיטה, הנחשב למתון, נתן מומנטום לקמפיין כשיצא במאמר המערכת בקריאה חד-משמעית לתמוך במאמציהם של הפלסטינים ודרש מהנהלת האוניברסיטה לפעול להסרת "מי עדן" מהמדפים. זאת על אף שבידי הסטודנטים אפשרות לרכוש בקבוקי מים ממספר חברות ו"מי עדן" בהחלט לא נהנית ממונופול בתחום.

היוזמה צוברת מומנטום גם ברשת החברתית פייסבוק. בשבועות האחרונות שינו יותר ויותר סטודנטים את תמונת הפרופיל שלהם בפייסבוק למודעה הקוראת להנהלת האוניברסיטה להחרים את החברה הישראלית.
גבריאל קורין, נשיאת אגודת הסטודנטים הישראלים בקמפוס אמרה למעריב: "אגודת הסטודנטים הפלסטינים מתייחסת בפשטנות לנושא מורכב ורציני. זה הדבר האחרון שעוזר ליצור יחסים טובים ודיאלוג. השימוש ברובים ודם מזויף אינו רק בלתי ראוי אלא ממחיש את חוסר ההבנה של הפלסטינים לגבי המורכבות של המצב".
בימים האחרונים נפגשו נציגים מאגודת הסטודנטים הפלסטינית ב-LSE עם עמיתיהם מאוניברסיטאות אחרות כדי לבחון את הרחבת המחאה לאוניברסיטאות נוספות בלונדון ומחוצה
ישראל הפכה באחרונה למוקד התקפות ב-LSE. רק לפני כמה שבועות פרסם המכון למדינית המזרח התיכון בקמפוס, את גיליונו החודשי שבו הופיעה מפת ענק של המזרח התיכון, כשישראל אינה מצוינת בה. האוניברסיטה התנצלה על התקרית והבטיחה לבחון איך קרה הדבר.
חברת מי עדן הוקמה ב-1980 בעקבות גילוי מי מעינות הסלוקיה בקצרין שברמת הגולן. ב-1983 החלה החברה את פעילותה אחרי סדרת בדיקות לקביעת איכות המים ומקורם וקבלת אישורים מהמדינה. ב-1988 הרחיבה החברה את פעילותה והקימה שירות אספקת מים בכדים ועשר שנים לאחר מכן הורחבה פעילות החברה ל-15 מדינות באירופה להפקה, ייצור, ושיווק של מים מינרליים ממקורות המים המקומיים.
היום עומדים לרשות החברה 28 מקורות מים מינרלים ו-120 סניפים והיא משרתת כ-600 אלף לקוחות ברחבי אירופה וישראל. מטה החברה פועל כיום מאירופה תחת המותג "עדן ספרינגס". החברה מעסיקה כיום 2300 עובדים בכל העולם, מתוכם 730 עובדים במפעל הראשון שהוקם ברמת הגולן.
מחברת "מי עדן" נמסר בתגובה: "מי עדן מפעילה באירופה מערך שיווק ושרות מוביל בתחומו ב-16 מדינות המשרת מאות אלפי משרדים ומוסדות. החברה משווקת את מוצריה באירופה באמצעות עשרות מקורות מים שונים ברחבי היבשת כך שבכל מדינה או אזור נהנים הלקוחות ממקור מים מקומי.
"מזה זמן מה מנסים גופים פרו-פלסטינים לעורר מודעות ציבורית לקשר שבין הסניפים המקומיים של מי עדן באירופה לבעלי החברה הישראלים ומתוך כך לייצר חרם על המוצרים שלנו. בכל מדינה חברת מי עדן מתמודדת עם פעילות קיצונית זו באמצעות הסברה. מיותר לציין כי מי עדן בישראל ובאירופה אינה עסוקה בפוליטיקה אלא בשיווק המים האיכותיים ביותר ללקוחותיה".
בהכנת הידיעה השתתפה עדי חשמונאי