ח"כ חוטובלי: להתמיד בחינוך נגד התבוללות
בדיון מיוחד בכנסת הוצגו נתונים לפיהם יש מאה אלף משפחות מעורבות בישראל. "המספרים מבהירים כי יש להמשיך להיאבק בתופעה"

ח"כ ציפי חוטובלי. "מה עושים כדי למנוע את תופעת ההתבוללות?" צילום: יוסי אלוני
ד"ר צבי צמרת, מנהל המרכז הפדגוגי במשרד החינוך שנכח גם הוא בדיון ציין כי בבתי הספר עושים מאמץ כדי להגביר את הזהות היהודית בשיעורי מחנך, על ידי חינוך לחיי משפחה.
ח"כ טאלב א-סאנע (רע"ם-תע"ל) עורר סערה כאשר הגדיר את הדיון כגזעני. "יום זהות יהודית צריך לדבר על זהות יהודית אבל לא לגלוש לפסים של גזענות. אני לא חושב שבנושא הזה הכנסת צריכה להחליט עבור בן אדם עם מי הוא יתחתן. אתם מביאים רק את הדוגמאות הבעייתיות. יש המון משפחות מעורבות שחיות בשלום ובצורה מכובדת ויפה, ויש משפחות של רק יהודים שחיי המשפחה בהן בעייתיות מאוד", אמר.
"איך מורה אמור לחנך לכבד את הלא יהודים, אך לא להתחתן עמם?"
הרב אורי סמט, נציג רבני צוהר אמר כי יש לדאוג ליצור אווירה ציבורית נגד התבוללות. "יש מיעוט יהודי במדינה שרואה במאבק בהתבוללות גזענות". לדבריו, ח"כ חוטובלי אף קיבלה מכתבים תוקפניים מהגורמים האלה.
"יש יותר אחוזים המוטרדים שהילדים שלהם יתבוללו מאשר אלה הצמים ביום כיפור או עושים ברית מילה. איכשהו הנושא הזה נתפס כאסור או כגזענות. איך מורה בבית ספר אמורה לחנך לכבד את הלא יהודים והסביר את העובדה שהם חלק מהחברה
– אבל לא צריך להתחתן איתם? הוא צריך גיבוי של תודעה ציבורית. צריך לעשות כנס למורים – איך מדברים על זה בפני התלמידים", אמר.
בדיון השתתפו נציגי ארגונים הפועלים למניעת התבוללות ובהם יד לאחים, חמלה ולהב"ה. בנוסף, הופיעה אישה יהודיה שנישאה לערבי וסיפרה את סיפורה. חוטובלי סיכמה את הדיון ואמרה: "אני מודה לרבני צוהר, אני חושבת שהדיון נתן לנו חומרים עבודה להמשך המאבק בהתבוללות, והוועדה הזו תמשיך לעסוק בנושא".