ארה"ב: בקרוב תואר בלימודי השריעה?

קולג' זייתונא בברקלי ביקש שיכירו בו כאוניברסיטה הראשונה בארה"ב ללימודי ההלכה האיסלאמית. לא כולם מרוצים מהמהלך

צח יוקד, ארה''ב | 15/2/2011 10:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מאבק בין-דתי חדש מאיים להתלקח בארה"ב, כשבמרכז העימות הפעם: ניסיון של אנשי דת מוסלמים להקים בברקלי שבקליפורניה את האוניברסיטה האמריקאית הראשונה ללימודי ההלכה האיסלאמית וחוקי השריעה.

מוסדות דת יהודיים, קתוליים ואיסלאמיים לא חסרים ברחבי היבשת, אלא שבמקרה של זייתונא קולג' לא מדובר בעוד אחד ממאות מרכזי הדת והמסגדים שמוקדשים ללימוד ההלכה האיסלאמית, אלא בקולג' הראשון שמבקש לקבל את אישור המועצה המקומית להשכלה גבוהה להפוך לאוניברסיטה מן המניין.
 
פרופ' נאוואר טלב-אגהה במהלך שיעור ערבית.
פרופ' נאוואר טלב-אגהה במהלך שיעור ערבית. צילום: MCT
 
הניסיון של ראשי הקולג', שהוקם לפני כ-15 שנה , לשנות את אופיו ממרכז דתי מקומי לחלק בלתי נפרד מהממסד האקדמי המוכר בארה"ב מעורר לא מעט זעם מצד פעילים ואנשי ציבור מקומיים.

הללו מצביעים על ההבדלים בין עיקרי השריעה לבין ההלכה היהודית ועיקרי הנצרות ועל כך שבניגוד לאוניברסיטאות אחרות בעלות גוון דתי, מתכוונים ראשי זייתונא להקדיש את עיקר תוכנית הלימודים ללימודי איסלאם. בחינה של 43 הקורסים שמציע הקולג' לתלמידיו מעלה כי למעלה מ-30 מהם נוגעים באופן ישיר ללימודי האסלאם.

"תחת חוקי השריעה, אישה שהורשעה בבגידה ניצבת בפני עונש מוות בסקילה או בהצלפות", מחתה לאחרונה העיתונאית רייצ'ל מרסדן בכתבה שהוקדשה לקולג' החדש. "עד שגברים יעמדו בפני ענישה דומה, תרשו לי שלא להתלהב", הוסיפה .
שני תארים בלבד

גם התארים שמציע הקולג' האסלאמי לבוגריו שונים מרשימת התארים הרחבה שניתן לקבל בבתי ספר קתוליים או במוסדות יהודיים להשכלה גבוהה, כמו הישיבה יוניברסיטי בניו יורק. נכון לעכשיו, שני התארים היחידים שמוצעים לבוגרי הקולג' הם ב"חוקי האיסלאם" ו"השפה הערבית".

תוכנית הלימודים, כך נודע, אורכת ארבע שנים, בדומה לכל אוניברסיטה אחרת בארה"ב, ואילו דמי הלימוד עומדים על 11 אלף דולר בשנה. "הבעיה היא שיש כאלה שמנסים להפוך את חוקי השריעה לחלק מהממסד האקדמי שלנו", מחה פרנק גפני, שעומד בראש המרכז למדיניות ביטחונית.

ראשי זייתונא פנו לאחרונה לאיגוד המערבי לבתי

ספר ולקולג'ים במטרה שיעניק הכרה רשמית לתואר שיקבלו בוגרי הקולג'. את מטרת המוסד האיסלאמי הם מגדירים כ"חינוך והכשרה של מנהיגים רוחניים, אינטלקטואלים ואנשי מקצוע, שאדיקותם המוסרית נטועה במסורת המלומדים המוסלמים".
 
בתוך כך, פרשה נוספת מסעירה בימים האחרונים את אוניברסיטת איירוין, גם היא בקליפורניה: לאחר שהתובע הכללי של מחוז אורנג' החליט להגיש כתבי אישום נגד 11 סטודנטים שהתפרעו במהלך הרצאתו של השגריר הישראלי מייקל אורן לפני למעלה משנה. ההחלטה להגיש כתבי אישום מעוררת זעם רב בקרב ראשי האוניברסיטה וסטודנטים רבים, שראו בכך פגיעה בחופש הביטוי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/around_world/ -->