בישוף אנגליקני: אל תגרשו אותי מהארץ
ראש הכנסייה האנגליקנית בישראל עתר לביהמ"ש נגד הוראת משרד הפנים לגרשו. "זה צעד חמור הפוגע בכנסייה ובתדמית ישראל"
בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין רענן הר-זהב ודורון דורפמן, נטען, כי הבישוף דואני מכהן, מאז שנת 2007,כבישוף ה-14 של הכנסייה האנגליקנית בירושלים ובמזרח התיכון, והוא עתיד לסיים את תפקידו בעוד 10 שנים.
לאחרונה, נטען בעתירה, החליט משרד הפנים לבטל את תוקף האשרה ורישיון השהייה מסוג א/5, שברשותו של הבישוף, והורה לו, לאשתו ולבתו, לצאת מהארץ. כתוצאה מכך, שוהים היום הבישוף ובנות משפחתו בישראל ללא מעמד פורמאלי, כש"חרב ההרחקה מן הארץ מרחפת מעל ראשם", לשון העתירה.
הסיבה לגירושו של הבישוף, כך טוענים עורכי הדין, היא פעילות משותפת שלו עם הרשות הפלסטינית בהונאת והעברת קרקעות שבבעלות יהודים לידיים פלסטיניות. וכן, סיוע לרישום כוזב של אדמות בבעלות יהודים ע"ש הכנסייה. הבישוף דואני מצדו כופר בכל האשמות שהוטחו בו, וטוען כי מאז נכנס לתפקידו, לא היה מעורב בשום פעילות הנוגעת למסחר או להעברה של קרקעות.
פרקליטיו של הבישוף ושל הכנסייה שבראשה הוא עומד, טוענים כי החלטת משרד הפנים התקבלה תוך "הפרה קשה וכפולה של זכות הטיעון של הבישוף. ראשית, בכך שלא ניתנה לבישוף ההזדמנות לשטוח טענותיו בפני משרד הפנים ושנית, העובדות העומדות, לכאורה, בבסיס ההאשמות נגדו, הועלמו ממנו".
לדברי הבישוף ראוי היה שמשרד הפנים ינסה להראות ולו עסקה אחת כזאת שבה ביצע כביכול עסקאות מקרקעין שמטרתן העברת קרקעות מיהודים לפלסטינים. משרד הפנים, טוען דואני, לא טרח לעשות זאת משום ש"עסקה כזו לא נעשתה מעולם על-ידו".
הכנסייה והבישוף מאשימים כי מדובר בצעד קשה וחמור, השולל מן הבישוף
בעתירה מפורטים המאמצים הדיפלומטיים שנעשו מצד ראשי הכנסייה באנגליה ובארה"ב לפתרון המשבר, "לאור הזעם הרב שהתעורר בשורות הכנסייה ברחבי העולם", לשון העתירה.
לדברי הבישוף, גם הסמכות הרוחנית העליונה של הכנסייה, הארכיבישוף מקנטרברי, הכפוף למלכת אנגליה, שלח מכתבי תרעומת דחופים בנושא לשגריר ישראל בלונדון, לרבנים הראשיים לישראל ולראש הממשלה בנימין נתניהו, בהם הזהיר מפני פגיעה קשה ביחסי הכנסייה עם ישראל ובתדמיתה של ישראל בעולם הנוצרי.

הנושא, מוסיפים עורכי הדין של הבישוף, הכה גלים גם בקרב קהילת מאמיני הכנסייה בארצות הברית. הבישוף ג'ון ברייסון צ'יין, בישוף הכנסייה בוושינגטון, הביע זעם על החלטת משרד הפנים ופנה למייקל אורן, שגריר ישראל בוושינגטון, ולנעם כץ, אחראי ההסברה במשרד החוץ, על מנת שיסייעו לפתרון הסוגיה.
בתגובה לפנייתו, כך נטען, מסרה השגרירות לבישוף צ'יין, כי בעיית מעמדו של הבישוף דואני הוסדרה וכי הפרשה באה לסיומה. ואולם הבישוף צ'יין, אשר הגיע ארצה לפגישה עם הבישוף דואני, ב-7 בדצמבר, "נדהם לגלות, כי הבעיה בעינה עומדת".
לאור זאת שלחו הבישוף צ'יין וראש הכנסייה בארה"ב, הבישוף קת'רין ג'פרטס סקורי, מכתבים בנושא לראש הממשלה נתניהו, עם העתק לנשיא ארצות הברית, ברק אובאמה הנמנה בין חברי הכנסייה. בעתירה נאמר כי מכתבים אלה לא נענו עד היום.
לפני כשלושה חודשים פנה הבישוף דואני, באמצעות עו"ד הר-זהב, ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה ויינשטיין, וביקש את התערבותו. ואולם לדבריו, עד כה לא קיבל כל תשובה בעניין. על רקע זה הוא אומר כי לא נותרה לו ברירה אלא לפנות לבית המשפט.
הכנסייה האנגליקנית פועלת בירושלים מזה 150 שנה. בסיסה בלונדון ובראשה עומדת מלכת אנגליה. לכנסייה כ-90 מיליון מאמינים ברחבי העולם ובכלל כך, מאמינים רבים בארה"ב, עליהם נמנים בכירים בצמרת הפוליטית האמריקנית, לרבות הנשיא ברק אובמה, ג'ורג' בוש האב, סגן הנשיא לשעבר דיק צ'ייני, מזכירי המדינה לשעבר ג'יימס בייקר, מדלן אולברייט, קולין פאואל ועוד רבים אחרים.