המבקר הפורש נגד שר הביטחון: ברק אחראי למשבר עם אשכנזי

מבקר מערכת הביטחון הפורש תא"ל (מיל') יוסי ביינהורן מאשים את אהוד ברק בהדרדרות היחסים עם גבי אשכנזי. "ההודעה על גלנט חצי שנה מראש היתה בעייתית" הוא קובע. "שר הביטחון אחראי ואם יש מערכת יחסים עכורה זו אשמתו. הוא צריך לגלות רגישות". הראיון המלא – מחר בסופשבוע

בן כספית | 24/2/2011 7:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תא"ל (מיל') יוסי ביינהורן, מבקר מערכת הביטחון שפרש לאחרונה מתפקידו בגלל חיכוכים עם השר ברק ולשכתו, מדבר בפעם הראשונה. ביינהורן הוא האיש שהיה שם בכל צמתי ההכרעה והכי קרוב לשתי הלשכות המסוכסכות בקומה ה-14 של המגדל בקריה.
אהוד ברק נפרד מגבי אשכנזי
אהוד ברק נפרד מגבי אשכנזי צילום ארכיון: דובר צה''ל


-הממשלה ביטלה מינוי גלנט, גנץ הרמטכ"ל המיועד

בראיון למוסף סופשבוע שיפורסם במלואו מחר (ו') מתייחס ביינהורן ליחסי ברק-אשכנזי ומבקר בחריפות את התנהלות שר הביטחון ולשכתו.

"יש חשיבות בלתי רגילה לכך שזהות הרמטכ"ל החדש תתברר מאוחר ככל האפשר לא יותר משלושה חודשים לפני תום הכהונה", אומר ביינהורן, "רבין שמר את המינוי של ליפקין-שחק בסוד עד שלושת החודשים האחרונים של ברק ואפילו אחרי זה לבקשת ברק למרות שכולם ידעו את זהות הרמטכ"ל הבא.

"מבחינה היררכית יש לזה חשיבות עצומה. ברגע שנודע על הרמטכ"ל החדש זה נגמר. אסור שיהיה הרעש הקל ביותר סביב הרמטכ"ל המכהן עד המועד הכי קרוב לעזיבתו שדרוש לחפיפה. חודש-חודשיים. לא צריך יותר מזה. כי המיועד מתחיל להסתובב בצבא, הקצינים מתחילים לעשות חשבון. הרי הוא המלך החדש, הוא קובע את עתידם ומתחילה הדילמה למי לשמוע ומתחילות הקריצות. ההודעה על גלנט חצי שנה מראש הייתה בעייתית".

הערת אזהרה: אהוד ברק ויוני קורן הם שהביאו להקדמת סיום תפקידו של יוסי ביינהורן כמבקר מערכת הביטחון. לכן לכאורה הביקורת שהוא משמיע כאן אינה אובייקטיבית. לעומת זאת, כל מי שמכיר את הנפשות הפועלות, את הגינותו וחפותו של האיש מכל אינטרס זר, יודע שהדברים נאמרים בזהירות רבה ובדם לבו.
"היחסים חיוניים למערכת"

ביינהורן צפה מקרוב מאוד, הכי קרוב שאפשר, בהתגברות הסכסוך והדם הרע בין ברק לאשכנזי: "היחסים בין רמטכ"ל לשר ביטחון הם הכי רגישים וחיוניים במערכת. האח הבוגר המבוגר השקול הוא השר. מתחים מובנים היו תמיד. אני מכיר לא מעט מערכות יחסים בתחום הזה. היו מתחים בין איציק מרדכי לאמנון שחק, בין שאול מופז למשה ארנס. הרי ארנס לא רצה לאשר את תוכנית 'צה"ל 2000' של מופז אבל כשראה שהרמטכ"ל נחוש ויתר.

"נכון, הוא השר הממונה, אבל

הוא צריך לגלות רגישות. אין לו כלים אמיתיים לעשות בקרה על מה נכון ומה לא לצבא. לשר הביטחון אין מטה שמסוגל לעשות עבודה מקבילה לעבודה של המטכ"ל ולכן ההערות שלו צריכות להיות שמורות למקרים מיוחדים.

"את המתחים האלה צריך לפרק שר הביטחון. וחוץ מזה יש את הסביבה הקרובה. האנשים שסביב השר, כולל ראש המטה, הם אלה שצריכים וחייבים להוריד את הלהבות, לצנן ולתחזק את מערכת היחסים. זה התפקיד שלהם. להרגיע ולא להלהיט".

אתה מטיל כאן אחריות כמעט אבסולוטית על השר וגם על סביבתו הקרובה.
"חד משמעית. ביחסים מהסוג הזה שר הביטחון הוא האחראי. אם יש מערכת יחסים עכורה זו אשמתו. או אשמת סביבתו. אם הסביבה אינה שקולה, תומכת ורגועה ומכירה את הצדדים, מפייסת, אז התוצאות קשות. אם הסביבה מגבירה את הפרנויות במקום לשכך אותן אז המצב רע. אני לא יודע בדיוק מה קרה בין השר לרמטכ"ל בשנה האחרונה אבל אני יודע מצוין איך מגיעים למצב כזה".

הראיון המלא: מחר בסופשבוע

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/pulitic_news/ -->