נספח צה"ל לשעבר הואשם בקבלת שוחד
בית המשפט האשים את אלוף משנה במיל' שמואל אביבי גם בהפרת אמונים, לאחר שבעת שירותו בשווייץ פעל להרחבת עסקיו בתחום הסחר בנשק

עבירות של הפרת אמונים ולקיחת שוחד צילום המחשה: sxc
אביבי מואשם שחבר לסוחר הנשק, היינרייך טומט, במסגרת תפקידו כראש משלחת משרד הביטחון כדי שישווק את מוצרי התעשיות הביטחוניות של ישראל בשוויץ. במקביל, סייע אביבי לסוחר לשווק את תוצרתו בישראל וכך להרחיב את עסקיו במדינה.
על פי כתב האישום, את כל זאת הוא ביצע זאת תוך שהוא נמנע מלדווח על פעולותיו לממונים עליו בישראל. עורכת הדין רנית בר-און מפרקליטות מחוז תל אביב האשימה אותו בין היתר, כי אביבי קיבל בתמורה טובות הנאה, לעתים עבורו או עבור אשתו.
בכתב האישום מפורטות חלק מטובות ההנאה אותן לכאורה קיבל אביבי בהן טלפון נייד שחשבונו החודשי שולם על ידי חברתו של טומט ומינויו למנכ"ל חברת טלון, אותה סייע לטומט להקים בישראל.
בנוסף נטען כי אשתו של אביבי קיבלה מהחברה ג'יפ מפואר בשווי של למעלה מ-325 אלף שקלים ואף נרשמה בכזב כעובדת חברת טלון וקיבלה ממנה משכורת בסך כולל של 101 אלף שקלים. "במעשיו עשה הנאשם, שהוא עובד ציבור, במילוי תפקידו, מעשה הפרת אמונים הפוגע בציבור וכן לקח שוחד בעד פעולה הקשורה במילוי תפקידו", נכתב בכתב האישום.
מהחשדות החמורים ביותר שהועלו נגד קצין בכיר
בעקבות תחקיר מעריב שנערך בנושא, המשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח) עצרה לפני כארבע שנים את אביבי בחשד לעבירות חמורות של שוחד, מרמה והפרת אמונים - מהחמורים ביותר שהועלו מזה שנים נגד קצין בכיר. אביבי בן 48, היה קצין חי"ר שצמח בגולני, ולקראת שחרורו מן השירות נשלח לשמש כנספח צה"ל בשוויץ. הוא מילא את התפקיד משנת 2003 עד 2005.
חשדות ראשונים שלפיהם היה אביבי מעורב בסחר נשק בעת מילוי שליחותו הרשמית, התעוררו בעקבות דוח של ארגון אמנסטי העולמי על תופעת סחר הנשק בעולם. בדוח הוזכר שמו של הקצין הישראלי שעסק בסחר בנשק.
הדבר עורר תהיות, לאור העובדה שבתקופה
שאליה התייחס הדוח, כיהן אביבי כנספח צבאי בשירות קבע. לאור זאת, פנה מעריב לצה"ל ולמשרד הביטחון, בשאלה אם בכוונתן לחקור את הנושא. לאחר שגורמי הביטחון מסרו כי לא תיפתח חקירה, נערך תחקיר של העיתון שממצאיו פורסמו במלואם במוסף ראש השנה, לפני פחות מחצי שנה.
התחקיר הביא עדויות שלפיהן אביבי יצר קשרים הדוקים עם סוחרי נשק שווייצים זמן קצר אחרי שמונה לנספח, בקיץ 2003. בחודש אפריל 2004, באמצע הקדנציה שלו בחו"ל, הוא אף הגיע עם האזרחים השוויצרים הנרי טומאט וברונו גרטש לישראל, ופתח בארץ את חברת "טלון" שהשניים רשומים כבעליה החוקיים.