
העולם מתגייס לסייע לנפגעי האסון ביפן
בעוד אלפים עדיין נעדרים ולמיליונים אין מזון, חשמל ומים, מואץ קצב ההגעה של הסיוע מצד מדינות העולם וארגונים הומניטריים

חיילים מחלצים תושבים מאזור האסון. צילום: אי-פי-אי
על אף שהרשויות ביפן ציינו כי מניין הקורבנות הרשמי עומד על כ-1,200 בני אדם ויותר מ-700 נעדרים אחרי רעידת האדמה בעוצמה 9 וגל הצונאמי, ההערכה היא כי המספרים יהיו גבוהים בהרבה. מפקד משטרת מחוז מיאגי אמר כי להערכתו מספר ההרוגים באזור שלו בלבד יהיה גבוה מעשרת אלפים.
צוותי הצלה המשיכו היום לסרוק אזורים של מאות קילומטרים לאורך החוף הצפון מזרחי של יפן בניסיון לחפש ניצולים מהאסון. מאות אלפי ניצולים הגיעו למקלטי החירום שהקימו הרשויות, כאשר קרוב למיליון וחצי משקי בית נותרו ללא מים ו-2.5 מיליון עדיין ממתינים לחידוש זרם החשמל כאשר הטמפרטורה צונחת משמעותית בלילות.
הבוקר המשיך להגיע הסיוע הבינלאומי ליפן בניסיון לעזור למדינה להתמודד עם השלכות האסון, כאשר לפחות 49 מדינות הציעו לשלוח סיוע. ארגונים הומניטריים בינלאומיים – בהם הצלב האדום והסהר האדום, רופאים ללא גבולות והצילו את הילדים – שלחו צוותים לערים שנפגעו, כולל סנדאי, נריטה, אסאשי וגם לטוקיו.
נושאת המטוסים האמריקאית רונלד רייגן הגיעה היום לחופי הונשו במסגרת מבצע "טומדאשי" ("ידידות"), כאשר לפחות שמונה ספינות נוספות עושות את דרכן מבסיסים אחרים ברחבי אסיה. מסוקי תובלה מהבסיס האמריקאי באטסוגי כבר העבירו מזון, וצוותי חילוץ והצלה מווירג'יניה ומקליפורניה נערכים להגיע ליפן ביממה הקרובה.
גם השכנות באסיה התגייסו למשימה. סין שלחה היום צוות חילוץ של 15 חברים כדי לחפש ניצולים באזורים שנפגעו, ובנוסף הגיעו ארבעה טונות של חומרים וציוד לחיפוש והצלה, אספקת חשמל וציוד תקשורת. הדרום קוריאנים נערכים
לשלוח צוות של כלבי גישוש כדי לחפש מתחת להריסות.
גם בריטניה שלחה צוות של 59 כבאים שמיומנים במשימות חיפוש והצלה, שני כלבי גישוש וצוות רפואי. משרד החוץ בלונדון מסר כי הצוותים מביאים עמם 11 טון של ציוד הצלה, כולל ציוד כבד שנועד לאתר אנשים שלכודים בין ההריסות.
כמו כן ניתן דגש לסיוע עם הסכנות מכיוון הכורים הגרעיניים. הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית הציעה סיוע טכני בשל הפיצוץ בכור בפוקושימה. גם האמריקאים שלחו מומחים להתמודדות עם קרינה ובכירים מסוכנות לפיקוח גרעיני שמיומנים בקירור כורים.