
"זה האסון הכבד ביותר מאז מלחה"ע השנייה"
ראש ממשלת יפן הודה שאסון הטבע מהווה אתגר רציני, אך הביע את ביטחונו כי המדינה תתגבר. 100 אלף חיילים נשלחו לאזורים שנפגעו
"זה המשבר הקשה ביותר ב-65 שנות ההיסטוריה שאחרי המלחמה", אמר קאן במהלך מסיבת עיתונאים ששודרה בטלוויזיה. "אני משוכנע שאנחנו נצליח להתגבר על המשבר הזה".

קאן הורה על משלוח של 100 אלף חיילים כדי לסייע לנפגעים בצפון מזרח המדינה. "אני קורא למרב המאמצים כדי להציל חיים רבים ככל האפשר", קרא ראש הממשלה, שציין כי 12 אלף בני אדם חולצו עד כה, כולל כ-5,800 בני אדם בעיר קסנומה שבמחוז מיאגי.
על אף שהרשויות ביפן ציינו כי מניין הקורבנות הרשמי עומד על כ-1,200 בני אדם ויותר מ-700 נעדרים אחרי רעידת האדמה בעוצמה 9 וגל הצונאמי, ההערכה היא כי המספרים יהיו גבוהים בהרבה. הבוקר מסר מפקד משטרת מחוז מיאגי כי ההערכה היא שיותר מעשרת אלפים בני אדם נספו רק באזור שלו.
צוותי הצלה המשיכו היום לסרוק אזורים של מאות קילומטרים לאורך החוף הצפון מזרחי של יפן בניסיון לחפש ניצולים מהאסון. מאות אלפי ניצולים הגיעו למקלטי החירום שהקימו הרשויות, כאשר קרוב למיליון וחצי משקי בית נותרו ללא מים ו-2.5 מיליון עדיין ממתינים לחידוש זרם החשמל כאשר הטמפרטורה צונחת משמעותית בלילות.
קאן הזהיר כי בימים הקרובים צפויות הפסקות נוספות באספקה. חברת החשמל של טוקיו מסרה כי היא תבצע הקצבות של חשמל בחלקים של עיר הבירה ובערים נוספות, כאשר החל ממחר יהיו הפסקות חשמל של שלוש שעות.
במקביל נמשכים המאמצים להתמודד עם הסכנה שמהווים הכורים הגרעיניים שנפגעו ברעידת האדמה העזה. חברת החשמל של טוקיו מסרה כי היא מתכוונת להכניס מי ים לתוך כור מספר 2 במתקן הגרעיני פוקושימה במטרה לקרר את הליבה. קודם לכן הוכנסו מים גם לכורים 1 ו-3 לנוכח החשש כי הליבה תימס.
הבוקר הזהיר מזכיר הממשלה יוקיו אדנו כי קיים חשש ממשי מפני פיצוץ נוסף בכור מספר 3 במתקן הגרעיני בפוקושימה. לדבריו, ייתכנו פיצוץ והתכה חלקית בכור, בשל תקלה שפוגעת ביכולת הקירור. "עם זאת, גם במקרה של פיצוץ לא צפויה פגיעה משמעותית בבריאות הציבור", אמר.
עד כה נבדקו לפחות 160 בני אדם בעקבות חשש לחשיפה לקרינה רדיואקטיבית אחרי הפיצוץ אתמול בכור מספר 1. הסוכנות היפנית לבטיחות
גם חברת טושיבה גויסה למאמצים. ראש הממשלה קאן הורה לנשיא החברה, אשר ייצרה את הכורים שנפגעו, לעשות את כל שביכולתה כדי לפתור את הבעיות במתקן. הנשיא, נוריו ססאקי, אמר כי קאן אמר לו "עשו את כל שצריך להיעשות", וכי הממשלה גם תסייע לחברה.

בעקבות האירועים ביפן, קראו מדינות רבות לאזרחיהן להימנע מנסיעה למדינה. משרד החוץ האמריקאי המליץ לעובדי הממשל להימנע מנסיעות בלתי הכרחיות וגם קרא לתיירים שלא לנסוע ליפן אם אין צורך בכך. הוראה דומה יצאה גם בצרפת.
גם משרד החוץ הישראלי פרסם המלצת נסיעה ליפן, אשר קוראת לאזרחי המדינה להימנע מהגעה למחוזות פוקושימה, מיאגי, אומורי, איווטה, נגאנו וניאגטה איברקי.
לגבי טוקיו, ציינה ההודעה כי "לאזרחים ישראלים מומלץ לשקול נחיצות הגעה נוכח הפגיעה בתשתיות, תחבורה ושירותים חיוניים. שדה התעופה הבינלאומי נריטה נפתח לטיסות אך ישנם שיבושים בלו"ז הטיסות. גם בטיסות הפנימיות ברחבי יפן יש שיבושים בלו"ז הטיסות".