
יפן: 2,000 גופות נפלטו לחוף, פיצוץ נוסף בכור גרעיני
הממשלה היפנית מסרבת לנקוב במספר הרשמי של הנספים בצונאמי, אך ביפן כבר ברור לכולם כי האסון גדול בהרבה מההערכות הראשונות. אתמול נפלטו לחופים 2,000 גופות, והחיפוש אחר ניצולים הולך ומסתבך, והלילה: פיצוץ נוסף במתקן הגרעיני בפוקושימה
- לצאת מהחושך: טוקיו מנסה לחזור לשגרה
בהמשך נרשמה רמה רדיואקטיבית פי תשע מהרמה הנורמאלית בקנגאווה, ממערב לטוקיו, כך דיווחה סוכנות ידיעות ביפן שציטטה גורם בכיר בממשלה. עדיין לא ברור אם מדובר בתוצאה ישירה מהפיצוץ שהתרחש בכור. במקביל הורה ראש הממשלה במדינה לתושבים הנמצאים ברדיוס של שלושים קילומטר מהכור להישאר בביתם ולא לצאת.
אתמול, היה ככל הנראה, היום העצוב ביותר מאז רעידת האדמה ונחשול הצונאמי שמשתקים את יפן מסוף השבוע. לחופי צפון-מזרח המדינה נפלטו אתמול לפחות אלפיים גופות, והמשרפות בבתי הקברות לא עמדו בקצב. בבתי הלוויות נגמרו ארונות הקבורה ושקי הגופות אזלו.
מאז האסון, וכל עוד הגישה לחלק מהאזורים שנפגעו חסומה, מסרבת הממשלה היפנית לשחרר נתונים רשמיים של מספר הנספים. ככל שעובר הזמן מתברר כי האסון היה גדול בהרבה מרוב ההערכות וכי גל הצונאמי הגיע גם לתוך הנחלים והעמקים באזור ההררי. במקומות מסוימים חדר הנחשול עד למרחק של עשרים קילומטר לתוך היבשה, ובשל כך החיפוש אחר ניצולים וקורבנות יתפרס על שטח עצום.
הנתונים הרשמיים מטוקיו מצביעים על יותר מ-15,000 יפנים שהוכרזו על ידי בני משפחתם כנעדרים, אך במצב בו קהילות שלמות נמחו מעל פני האדמה קשה לדעת מהי תמונת המצב האמיתית. עשרות אלפי בני אדם מעולם לא נמצאו אחרי הצונאמי של 2004 באינדונזיה ובתאילנד, והחשש הוא שגם כאן חלק ניכר מהנעדרים נסחף לים וטבע.

מחפשים אחר נעדרים. שקי הגופות אזלו.
צילום: אי-פי-אי
חשש מהתפרצות הר הפוג'י
מאות אלפים עדיין מנותקים מהעולם ומבודדים בתוך שטח גאוגרפי קשה לגישה, במזג אוויר מקפיא ללא אספקה של מים, חשמל או גז. תושבים נלחמים ברעב בעזרת מנות אינסטנט של אטריות או כדורי אורז.
"אנשים כאן שורדים בעזרת אוכל מועט כי האספקה פשוט לא מגיעה", אמר הג'ימה סאטו, איש ממשל ממחוז איוואטה. לדבריו, האספקה שכן הצליחה להגיע מהווה רק כעשרה אחוז מהנחוץ.
אם לא די בתלאות האלו, רעידות משנה המשיכו לזעזע ללא הרף את מזרח יפן ואף התפשטו מערבה מטוקיו. לאורך כל היום הזדעזעה האדמה במחוזות רבים, וכעת מזהירים המומחים כי קיימת סבירות גבוהה מאוד לרעידה
חזקה נוספת בעוצמה של 7 בסולם ריכטר אשר תכה שוב באותם אזורים שנפגעו ברעש הגדול ביום שישי. השלטונות הזהירו מצונאמי נוסף באזורי החוף, וקראו לתושבים להתפנות לאזורים גבוהים.
ובתוך כך, הר געש רדום בדרום יפן אשר התפרץ בחודש שעבר לאחר יותר ממאה שנים של היעדר פעילות חזר והתפרץ בחוזקה ביום שני. מדענים טוענים כי יש קשר בין הפעילות הוולקנית לרעש האדמה החזק, ותושבים
במזרח יפן מתחילים לחשוש מכך שהסמל הלאומי, הר הפוג'י, יצטרף לשרשרת האסונות שפקדה אותם. אם אכן תתממש תחזית מרחיקת לכת זו, יפן תעמוד בפני טרגדיה בממדים בלתי נתפסים.