
הדליפה ביפן הגיעה לרמה מסכנת בריאות
אחרי הפיצוץ השלישי בכור בפוקושימה, נרשמה קרינה גבוהה פי 160 מהממוצע. בהלה בטוקיו אחרי שהענן הרדיואקטיבי התקרב לעיר

אחרי הפיצוץ ביחידה מספר 1 בכור בפוקושימה ביום שבת והפיצוץ ביחידה מספר 3 אתמול, התרחש הלילה פיצוץ גם ביחידה מספר 2. הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מסרה כי היפנים עדכנו כי בריכת אחסון הדלק הגרעיני המנוצל ביחידה מספר 4 עלתה באש וכתוצאה מכך התרחשה דליפה ישירות לאטמוספרה.
חברת החשמל של טוקיו, שמפעילה את המתקן בפוקושימה, מסרה כי היא פינתה את כל העובדים מלבד 50 אנשי צוות שממשיכים לנסות ולהשתלט על התקלות החמורות בכורים. ראש הממשלה, נאוטו קאן, הזהיר מפני דליפות נוספות וקרא לתושבים ברדיוס של 30 ק"מ להישאר בבתיהם, ובמקביל נאסר על טיסות מעל הכורים.
מזכיר הממשלה, יוקיו אדאנו, הודיע כי הקרינה בפוקושימה הגיעה "לרמה שיכולה להשפיע על בריאות בני אדם", כאשר היא עומדת על 100 עד 400 מיליזיוורט – פי 160 מהמנה הממוצעת של קרינה שאדם נחשף אליה בשנה. עם זאת, נמסר כי עדיין לא מדובר בסכנת חיים ממשית.
סוכנות הידיעות קיודו דיווחה כי כמויות קלות של קרינה כבר זוהו בטוקיו, כאשר בעיר סייטמה הסמוכה נרשמה קרינה רדיואקטיבית בכמות של פי 40 מהרמות הנורמליות. על אף שהרשויות ציינו כי לא מדובר ברמה שמסכנת את בריאות הציבור, הידיעות על הגעת ענן הקרינה גרמו לבהלה במטרופולין שבו נמצאים 12 מיליון בני אדם.
תושבים רבים החלו לעזוב את האזור, בעוד שאחרים מיהרו להצטייד במזון ובשתייה כדי להישאר בבתיהם. גם שגרירויות רבות וחברות בינלאומיות הורו לאנשי הצוות שלהן לעזוב את יפן בהקדם האפשרי, ותיירים מיהרו לשדות התעופה כדי לצאת מהמדינה מוכת האסון. "אני מפחדת והייתי מעדיפה להיות בתוך טורנדו", אמרה לוסי ניבר בת העשר ממינסוטה. "אני רוצה לעזוב".
גם בעיר וולדיבוסטוק שברוסיה, 800 ק"מ צפונית מערבית לפוקושימה, דיווחו הבוקר כי זוהתה עלייה קלה ברמות קרינה. עם זאת, משרד הפנים המקומי הבהיר כי עדיין מדובר ברמות הנורמליות ואין סכנה לתושבים.
הצי האמריקאי דיווח כי רמות קרינה נמוכות אותרו גם במרחק של 160 ק"מ מהכור ובשל כך הורחקו מהאזור נושאת המטוסים רונלד רייגן וספינות נוספות שהגיעו כדי לסייע ליפנים אחרי רעידת האדמה והצונאמי. בדיקות העלו כי 17 אנשי צוות במסוק נחשפו לקרינה נמוכה, אולם אחרי שהם נשטפו התברר כי הם נקיים.