רכבת ישראל: היסטוריה של תאונות על הפסים
התנגשות שתי הרכבות בבית יהושע מצטרפת לשורה של תאונות ומחדלים שאירעו במהלך השנים האחרונות וגבו עשרות קורבנות בנפש
לפני כארבעה חודשים פרצה שריפה ברכבת נוסעים כחצי קילומטר מערבית לחוות רונית שליד קיבוץ שפיים. באירוע נפצעו כשמונים בני אדם כשרוב הנפגעים סבלו משאיפת עשם, וחלקם מחבלות וחתכים. מחקירת האירוע עלה כי הדליקה פרצה בעקבות כשל טכני באחד הקרונות.
חייל שהיה על הרכבת, שיצאה בשעה 8:50 מעכו, סיפר ל-nrg מעריב: "שיחקתי בפלאפון ואז התחילה אש. בהתחלה לא קלטתי מה קורה, אבל אז אי אפשר היה לנשום. אנשים צעקו 'לעצור את הרכבת, לפתוח דלתות'. אז חייל

ביוני 2010 נהרגו שבעה בני אדם בהתנגשות בין רכבת למיניבוס סמוך לקיבוץ גת, שבאיזור קריית גת. בין ההרוגים אישה הרה ושני ילדים בני ארבע ושש. מחקירת המשטרה עלה כי נהג המיניבוס שהסיע נוסעים פרץ את מחסום הרכבת וגרם לתאונה.
"המיניבוס נכנס למסלול של הרכבת", אמר מיד לאחר התאונה ניצב יוחנן דנינו, ששימש כמפקד המחוז הדרומי. "מדובר בתאונה חמורה ומאד קשה, ולצערי עם מחיר מאד כבד של הרוגים".

בדצמבר 2009 נהרג נתנאל עזרא מפגיעת רכבת לאחר שפרץ את מחסום הרכבת ליד מושב מנוחה, גם הוא באיזור קריית גת. המשגיחה שהייתה באיזור ניסתה להתקשר ולהודיע על כך לנהג הקטר, אך כבר היה מאוחר מדי.
"הגעתי למקום דקות ספורות לאחר התאונה", מרדכי בבר, מתדנב זק"א שהגיע למקום. "מחסום הרכבת היה שבור מצד אחד, חיפשתי פצועים אך לא היו שם, הייתה רק מכונית שהרכבת גררה אותה כ-500 מטרים לכיוון צפון עד שנעצרה. חלק גדול מהמכונית עף לצדדים. החלק של המנוע היה זרוק ליד המחסום, הנהג נהרג במקום ולא היה לו סיכוי. שני פרמדיקים ירדו מהרכבת וניסו לטפל בנהג אך כבר לא היה מה לעשות, אנחנו יכולנו רק לפנות את הגופה בצורה מכובדת".

שלושה חודשים לפני כן, נפצעו קל שני בני אדם לאחר שארבעה קרונות של רכבת נוסעים ירדו ממסילת הברזל באיזור כפר מנחם, סמוך לקריית גת. ועדת חקירה שהקימו שר התחבורה, ישראל כץ ומנכ"ל הרכבת, יצחק (חקי) הראל, קבעה כי התאונה אירעה כתוצאה משבר בקורת פלדה בתחתית הקרון, שגרם לקורה להתנתק.

ביוני 2006 נהרגו חמישה בני אדם ו-77 נפצעו לאחר שרכבת נוסעים התנגשה במכונית פרטית שפרצה את מחסום הרכבת בבית יהושע. מיד לאחר מכן, הרכבת התהפכה, כתוצאה מההתנגשות.
צוותי הצלה גדולים פינו את הפצועים לבתי החולים. מסוקים של חיל-האוויר הוזנקו גם כן למקום על מנת לסייע בפעולות החילוץ. הכוחות שהגיעו למקום גילו באחד הקרונות כמה לכודים ועמלו במשך שעות עד שהצליחו לחלץ את כולם.
"לא הבנתי מה קורה, פתאום הכל נהיה שחור", סיפר עד ראיה ל-nrg מעריב. "שמעתי בום והתעוררתי, שמעתי את הסירנות, אני לא יודע מה קורה איתי, אני רואה רק מסוקים באוויר. שמישהו יציל אותי", אמר אחד הלכודים ברכבת.

תאונת הרכבת ברבדים, ביוני 2005, הייתה אחת התאונות הקשות בתולדות המדינה, בה נהרגו שמונה בני אדם ונפצעו כמעט מאתיים. רכבת הנוסעים התנגשה במשאית שהובילה עפר שאמור היה לשמש לסלילת מחלף סורק, המוביל כיום מהאיזור לכביש 6.
כמה מקרונותיה של הרכבת, שעשתה את דרכה מחיפה לבאר שבע, ירדו מהפסים כתוצאה מהתאונה, מה שגרם לריבוי מספר הנפגעים. בעקבות התאונה הקפיץ פיקוד העורף חמ"ל לזירה, ואלוף הפיקוד, יצחק גרשון, הגיע בעצמו למקום כדי לפקח על צוותי החילוץ. גם יחידת הכלבנים של צה"ל הוקפצה למקום התאונה, כדי למצוא לכודים שלא ניתן לראותם בין הקרונות המחוצים.
בעקבות התאונה, החליטו משרד התחבורה ומשרד התשתיות הלאומיות לבטל בהדרגה את כל מפגשי מסילת הברזל בארץ, ולבצע ביניהם הפרדה מפלסית.
