חג חירות לשוטרים הנוקמים: פסח בבית
לאחר שוועדת השחרורים קצרה עונשם בשליש, החליט נשיא המדינה פרס להקדים את שחרורם בכמה ימים כדי שיוכלו לחגוג עם משפחותיהם

בהמשך להחלטת הוועדה, אימץ פרס את המלצת שר המשפטים יעקב נאמן והסכים להקדים את שחרורם במספר ימים כך שיוכלו לחגוג את חג הפסח עם משפחותיהם. פרס דחה את בקשת השוטרים למחוק את הרישום הפלילי, אך אימץ את המלצת שר המשפטים להורות על קיצור תקופת ההתיישנות של הרישום, כדי לסייע לשוטרים בתהליך שיקומם.
> nrg גם בפייסבוק
לפני כחצי שנה, החלו ארבעת השוטרים לרצות את עונשם בבית הסוהר שקמה באשקלון. השוטרים הורשעו בכך שעשו דין לעצמם והניחו מטען מתחת למכוניתו של העבריין מיכאל מור. הארבעה, פקד יניב אשור, והבלשים יוסי לוי, אלדד חדד ורמי מוסא, נידונו לשנת מאסר אחת.
אני מקווה שהמדינה תפיק מה שהיא צריכה להפיק מהפרשה שלנו", אמר אשור טרם כניסתו לבית הכלא. "כרגע אנחנו משלמים את המחיר". גם השוטר חדד ביקר את המערכת, ואמר: אנחנו התוצאה של כישלון המערכת בטיפול באבטחת שוטרים".
מאז הורשעו הארבעה, פנו כמה וכמה גורמים לנשיא המדינה בדרישה להעניק להם חנינה. באחת הפניות, מו מטעם עמותת זכויות השוטרים, ביקשה יו"ר העמותה, אושרה אסף, לקיים פגישה בין השוטרים המורשעים לנשיא. "השוטרים הללו אינם עבריינים שביצעו פשע לתועלתם האישית".
ביולי 2009 הרשיע בית המשפט המחוזי בחיפה את ארבעת השוטרים בעבירות של נשק, מרמה והפרת אמונים והיזק בחומר נפץ. הנאשם החמישי בפרשה, רן קרוטר, זוכה מהעבירות שיוחסו לו. בהכרעת הדין ביקרו השופטים את התנהלות המשטרה לאורך השנים: "נשגב מבינתי כיצד למעלה משש שנים הטילו גורמים עבריינים את חיתתם על עיר שלמה", כתב השופט אלרון.
השופט הוסיף: "אי עשייה מספקת של רשויות האכיפה לשמר את שלטון החוק בנהריה היה בין הגורמים שתרמו לביצוע העבירות על ידי הנאשמים, שנטלו את החוק לידיהם". עם זאת, הרכב השופטים הדגיש כי מעשי השוטרים פגעו באמון
השוטרים יוסי לוי, אלדד חדד, רמי מוסא ורב פקד יניב אשור והאזרח רן קרוטר, הואשמו כי חברו ביחד עם שוטר נוסף, שהפך לעד מדינה בפרשה ונידון לעבודות שירות, לנקום בעבריין מיכאל מור, המוגדר כראש משפחת פשע הפועלת בנהריה ומשליטה שם טרור ופחד.
זאת, לאחר שחשדו כי היה אחראי להשלכת מטעני נפץ לבתי שוטרים ולמתקנים משטרתיים. הם הניחו מטען מתחת למכוניתו של מור, ומטען נוסף על אדן החלון של אחיינו.