17 שנה אחרי: מאסר עולם לרוצח אחותו
ביהמ"ש גזר מאסר עולם על נביל אבו חדיר שרצח את אחותו לפני 17 שנה.בנוסף נקבע כי יפצה את שלושת ילדיה שהיו עדים למעשה

חשוד. למצולם אין קשר לנאמר בידיעה. צילום ארכיון: יגאל לוי
השופטים סגן הנשיאה יעקב צבן, מרים מזרחי ורפי כרמל ציינו בגזר הדין: "ילדי הנרצחת העידו לפנינו ופירטו את הנזקים הנפשיים, הרגשיים והאחרים שנגרמו להם עקב האירוע המחריד של רצח אמם לעיניהם וכיצד גדלו והתפתחו ללא אם".
השופטים הוסיפו: "נקל להבין ללב הילדים ולהעריך כי סבלם היה רב, שכן רע וקשה לגדול ללא אם וקשה שבעתיים לגדול לאחר שילד ראה את אמו נדקרת לעיניו 23 דקירות. מעשה כזה מותיר צלקות בלב ובנפש של כל בן אנוש, בוודאי בילדים קטנים".
לדברי השופטים, אבו חדיר ביצע את המעשה בריש גלי, לאור יום, בתחנה מרכזית "כשהוא יודע ורוצה שהציבור יראה את מעשיו, וכיוון שידע היטב שהילדים נוכחים (הוא עקב אחריהם במשך מספר שעות), ברור שרצה שהילדים יראו את מעשיו".
"צפו באמם נשחטת מול עיניהם"
התובעת במשפט, עו"ד שלומית בן יצחק ביקשה מהשופטים טרם גזרו את עונשו של אבו חדיר כי יתנו משקל לטראומה שנגרמה לילדים. "הילדים ראו את הרצח והיו עדים לכל המחזה הנוראי הזה, גם מבחינת האלימות והאכזריות שבה ביצע את המעשה וגם מבחינת התוצאה והקשר ביניהם".
בן יצחק המשיכה: "מדובר בפרק זמן ממושך למדי, שבו הם פשוט עמדו וצפו באמם נשחטת מול עיניהם. הוא בחר לעשות זאת מול עיני
הילדים, למרות הצעקות והבכי שלהם במהלכו. נגרם להם נזק נפשי נורא".
הסניגור, עו"ד אריאל עטרי, טען לעומת זאת כי דרישת המדינה מהנאשם לשלם פיצויים לילדים מהווה "אכיפה בררנית".
השופטים דחו את טענת הסניגור ואמרו: "איננו יכולים לקבל טענה זו כאשר ילדים טוענים לנזק ועומדים על כך, החוק מאפשר להם להביא את זעקתם כנפגעי עבירה והתביעה משמשת למעשה אך צינור בעניין זה".