
יפן: איסור כניסה לאזור סביב הכור בפוקושימה
הממשלה קבעה כי מי שיפר את איסור שהוטל על רדיוס של 20 ק"מ מסביב למתחם צפוי לקנס או למעצר קצר. התושבים לא הסתירו זעמם
- אסון טבע ביפן: עדכונים ב-nrg מעריב
לפי חוק החירום הגרעיני המיוחד, שצפוי להיכנס לתוקף בחצות (שעון יפן), אנשים שייכנסו לאזור האסור עשויים לעמוד בפני קנס של עד 100 אלף ין ואף למעצר של עד 30 יום. לטענת הרשויות, ההוראה התקבלה בשל רצון לצמצם את החשיפה לקרינה ולמנוע ביזה ולא בשל החרפה במצבם של הכורים הפגועים.

בדיקת קרינה ליד הכור בפוקושימה. צילום: אי-אף-פי
קרוב ל-80 אלף בני אדם נאלצו לעזוב את בתיהם כאשר פונה הרדיוס של 20 ק"מ סביב הכורים ב-12 במרץ בשל הדליפה הרדיואקטיבית מהמתחם בפוקושימה, אולם עד כה לא הייתה למשטרה סמכות חוקית לעצור את התושבים מלחזור לבתיהם.
"אנחנו מתחננים להבנה של התושבים. אנחנו בהחלט רוצים שהם לא ייכנסו לאזורים האלה", אמר מזכיר הממשלה, יוקיו אדנו. "למרבה הצער, עדיין יש אנשים במקומות האלה".
אדנו ציין כי הרשויות יארגנו לתושבים ביקורים קצרים של שעתיים עבור נציג אחד של כל משק בית באזור כדי לאסוף את הפריטים הדרושים לצורך המשך השהייה במקלטי החירום. הוא הבהיר כי התושבים שיערכו את הביקורים יידרשו לעבור בדיקות לזיהוי קרינה רדיואקטיבית.
ההוראה החדשה גרמה לכעס בקרב התושבים המפונים. "בהתחלה חשבתי שנוכל לשוב בתוך כמה ימים. לכן לא הבאתי כלום מלבד כרטיס הבנק שלי", אמר קזוקו סוזוקי, בן 49 שמתגורר סמוך לכורים. "אני רוצה לחזור. אני רוצה לבדוק אם הבית שלנו עדיין שם. הסבלנות שלי נגמרה.
אני רק רוצה לחזור הביתה".
"כולנו מודאגים כי אנחנו לא יודעים כמה זמן זה יימשך", אמרה תושבת מפונה נוספת. "אני רוצה שהממשלה תגיד לנו מתי זה יסתיים".
ראש הממשלה, נאוטו קאן, ביקר היום באזור כדי לדון עם הגורמים הרשמיים ועם המפונים בתקנות החדשות. הוא גם סייר במרכז הניהול של המשבר הגרעיני ושוחח עם העובדים במקום.
מושל פוקושימה, יוהיי סאטו, הפציר בקאן להבטיח כי הממשלה מטפלת כראוי במשבר ובפיצויים הדרושים. "אמרתי לו שאני מקווה שהמפונים יוכלו לשוב הביתה מוקדם ככל האפשר", אמר.