בצה"ל דורשים: להסיר מגבלה על גיוס מילואים
החוק למען המילואימניקים קבע שהם ייקראו לתעסוקה מבצעית פעם ב-3 שנים. אבל לאור האיומים, מבקשים בצבא לקרוא להם בכל שנה

אבל בצה"ל הבינו שהקטנת נפח הפעילות המבצעית בקרב מילואימניקים קשה מאוד לייישום. קצינים בכירים התבטאו לא פעם נגד האפשרות לזמן חיילים לתעסוקה רק פעם בשלוש שנים ואמרו כי הדבר פוגע במוכנות הצה"לית. במהלך התקופה התאפשר לא פעם ליחידות שונות להזמין חיילי מילואים מעבר לתקופה המותרת על פי החוק וכעת, כך נודע למעריב, מתגבשת בצה"ל תוכנית לפנות לכנסת ולבקש את שינוי החוק - שנחקק לאחר מאבקים רבים וביטול מגבלת התעסוקה פעם בשלוש שנים.
"החוק נתן שינוי כיוון משמעותי אבל מול הדינמיות של החיים הוא חייב להיבחן כל הזמן", אמר גורם צבאי בכיר העוסק בימים אלה בנושא. "התוצאה של תעסוקה מבצעית פעם בשלוש שנים היא בעייתית ושנויה במחלוקת. יש חשש לפגיעה במוכנות של הכוח לקראת לחימה וצורך בחיילי מילואים לטובת תעסוקה מבצעית - בעיקר לאור האירועים האחרונים בגבולות ".
"כשמג"ד רואה את החייל שלו פעם בשלוש שנים או פעם בשש שנים - אם הוא מפספס תעסוקה - אז יש לו בעיה במלחמה", מסביר הגורם, "האירועים בצפון ובגבולות אחרים יחייבו גיוס מילואים ואז יצטרכו לבוא למחוקק ולומר: תעסוקה מבצעית פעם בשלוש שנים זה לא מספיק כדי לייצר ביטחון".
סגן הרמטכ"ל, האלוף יאיר נווה, שמטפל בנושא המילואים ובחינת החוק מחדש התבטא לאחרונה כי עדיף לפגוע בחוק המילואים ולא לפגוע באימוני הסדיר שמשרת את מטרת המוכנות של צה"ל.
החוק, מודים רבים מהמילואימניקים, שיפר את מצבם, לא רק בזמן הפחות אליו הם אמורים להגיע אלא גם בתנאי התעסוקה, הציוד, האימונים ושורת הטבות שקיבלו, הרבה בזכות
בני סימן טוב, בן 33, לוחם במילואים: "אני לא מופתע וזה מתווסף לחוסר הטיפול הרוחבי והאמיתי בבעיות המילואימניקים. זה עוד נקודה בה המדינה והצבא לא סופרים אותנו". לעומתו , לאיתמר רחמני, בן 36, לוחם ותיק במילואים, דווקא אין בעיה עם הגידול הצפוי: "לראות את החבר'ה פעם בשלוש שנים לזמן ארוך זה מבאס, מכירים פחות את החדשים ופחות מתחברים לכולם ואני בהחלט מסכים שזה פוגע גם בכשירות המבצעית שלנו", הוא מסביר.
ahikam@maariv.co.il