ישיבת קומנדו: מכאן יוצאים לוחמי שייטת
"מה אתם נותנים כאן לאכול?", שאל הרמטכ"ל את ראש הישיבה לחינוך סביבתי סוסיא, שלא פחות מ-11 מבוגריה משרתים בשייטת

לוחמי שייטת 13 במהלך אימון צילום ארכיון: אלי דסה
הישיבה סוסיא שוכנת במועצה האזורית הר חברון, שחוגגת בימים אלה 30 להקמתה. לא פחות מ-11 מבוגרי הישיבה הצעירה, שמונה רק כיתה אחת בכל מחזור ורק תשעה מחזורים שלה סיימו את לימודיהם, משרתים כקצינים ולוחמים בקומנדו הימי.
הראשון שהגיע ליחידת העילית היה צ', בוגר המחזור הראשון בישיבה, שהוא אחיו הצעיר של אחד מחללי אסון השייטת שאירע לפני כ-14 שנה באנצרייה שבלבנון.
בישיבה מדגישים כי אותו צ' הוא שאחראי להדבקה ההמונית של חבריו ושל הבאים אחריו בחיידק השייטת. אחריו הלכו עשרה בוגרים נוספים ואף אחד מהם לא הודח במהלך מסלול ההכשרה. שניים מהבוגרים משמשים כיום כמפקדי צוותים בשייטת.
העוצמה שבתלמיד
הישיבה בסוסיא היא ישיבה סביבתית ומדי חודש יוצאים התלמידים לסדרות שטח מפרכות, שמן הסתם תורמות במידה רבה להכנה שלהם למסלול התובעני של השייטת.
בצוות האחרון שסיים את מסלול הכשרת הלוחמים היו שלושה מבני אותו מחזור בישיבת סוסיא. עד כדי כך שבמהלך הטקס האחרון של חשיפת כנפי העטלף, בסיום הקורס, ניגש מפקד חיל הים, האלוף אליעזר מרום (צ'ייני), לראש הישיבה הרב נועם פרל וביקש ממנו להתלוות אליו לשיחה
עם הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ.
"הם שאלו אותי מה אנחנו נותנים לתלמידים לאכול", סיפר אתמול הרב פרל, "אמרתי להם שזה לא קשור לאוכל, זה קשור לעוצמה שאנחנו מטפחים בתלמידים. המטרה שלנו היא לגרום לתלמיד להכיר את העוצמות שבו.
"אנחנו מקפידים שאותן עוצמות יבואו לידי ביטוי בבית המדרש, אבל גם בכל שאר תחומי החיים. היציאה לשטח היא כלי נהדר לטפח את העוצמות האלה והוא מוכיח את עצמו כדבר אמיתי ונכון".