"המציאות המורכבת בגבול הצפון נמשכת"
אלוף פיקוד הצפון היוצא גדי אייזנקוט דיבר בפני משפחות שכולות בטקס לציון חמש שנים למלחמת לבנון השנייה: "אני יודע שאין מילות נחמה"

אזרחים במהלך הטקס לציון חמש שנים למלחמה צילום: היבלה הפקות
אלוף פיקוד הצפון, גדי אייזנקוט, שנכנס לתפקידו שבועות ספורים לאחר סיום המלחמה, נפרד מההורים ערב פרישתו מהתפקיד ומינויו לסגן הרמטכ"ל. "חמש שנים עברו מאז מלחמת לבנון השנייה, והמציאות המורכבת לאורך גבול הצפון נמשכת. גם בשעה זו פועלים כוחות סדירים להגן על גבול הצפון. אני יודע שאין מילות נחמה שיקהו את הכאב שלכם, אבל אולי הנחמה היא שילדי יישובי קו העימות גדלים בחיים נורמליים ושקטים בזכות המציאות שנוצרה בקיץ 2006", אמר אייזנקוט.
בתום הטקס העניקו המשפחות השכולות שי לאלוף הפיקוד היוצא: הדמיה של המצפור שצפוי לקום בהר אדיר לזכר חללי המלחמה. אבי קרמפה, יו"ר יישובי קו העימות וראש המועצה האזורית מעלה יוסף, הביע תקווה כי המצפור ייחנך עד לטקס בשנה הבאה.
אב שכול: "דור המלחמה - עמוד השדרה של החברה"
יואב צור, אביו של איתמר ז"ל, שנהרג במהלך הקרבות על הכפר עג'מין, מתח במהלך הטקס ביקורת חריפה על מקבלי ההחלטות במלחמה: "עם סיום המלחמה הצודקת, כשהבנו את אופי ניהולה, היה ברור לנו כאור השמש שיש מי שצריך ללכת. היו שלושה אבות לכישלון הזה - הראשון האיש היהיר והזחוח שלא זוכר כלום, השני סוחר המניות ביום הפקודה, והשלישי ההוא שבמשקפתו מכוסת העדשות רואה מתפקדי שקר".
"מפקדו החדש של הצבא הביא איתו משב של רוח רעננה, רצינות ועבודה קשה והעלה את צבאנו משפת התהום לדרך סלולה", הוסיף
צור. "הציבור הישראלי מתעורר. מנהיגיו הם הדור של מלחמת לבנון, החל מחיילי הסדיר הגודשים את האוניברסיטאות וכלה בחיילי המילואים של אותה מלחמה - הם עמוד השדרה של החברה הישראלית.
"הציבור הישראלי מצפה ממקבלי ההחלטות לפעול עם מטה מסודר בתהליכי קבלת החלטות מובנים, עם שיקול דעת. הוא יודע שאין לו ארץ אחרת והוא היום נכון להיאבק. הציבור הישראלי הצעיר והמוביל רוצה לחיות כאן, רוצה ביטחון ושואל שאלות. כל דור ומלחמתו, כל מלחמה והאריה השואג שלה. כל מלחמה והזיכרון שלה".