
מחאות בת"א ובירושלים: מפגינים חסמו כביש מול בית רה"מ
מאות בני אדם החלו לצעוד הערב ממאהל המחאה בשדרות רוטשילד בתל אביב ועד לקריית הממשלה. "ראש הממשלה קרא לח"כים לשים יד ולהרים את האלונקה, אז בואו נשים יד מתחת לאלונקה", צעקו המפגינים. בירושלים צעדו כמאתיים סטודנטים מגן הסוס לעבר ביתו של נתניהו בעיר וחסמו את רחוב עזה
המפגינים צועדים ללא ליווי משטרתי ותחילה הם השתדלו לצעוד על המדרכות, אך עד מהרה ירדו לכביש וגרמו לעצירת התנועה ברחובות אבן גבירול ומרמורק.
לאחר זמן מה המפגינים הגיעו לקריית הממשלה והתיישבו על המדרכה במקום. הם קראו לעובדי המדינה שמועסקים במקום קריאות בנוסח "המדינה קורסת". כוחות המשטרה שומרים על הסדר, ובכוונתם למנוע מהמפגינים לרדת לכביש.
בירושלים יצאו כ-200 סטודנטים, מהם כמה עשרות ממאהל המחאה בתל אביב, מגן הסוס במרכז העיר כשהם נושאים לפידים בדרכם לבית ראש הממשלה. נקודת היציאה שלהם היא המיקום החדש של המאהל ברחוב המלך ג'ורג'. הצעירים, רובם סטודנטים, מתכננים מחאה מול משכנו של נתניהו. הם חסמו את רחוב עזה שבו ממוקם בית ראש הממשלה.
על המעבר הוחלט לאחר שראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, קבע שהמאהל שהיה סמוך לחומות העיר העתיקה פוגע בתיירות. ברקת אף איים על הצעירים כי במידה שלא יעברו, יפנה למשטרה שתעשה זאת בכוח.
המחאה הגיעה גם לבאר שבע, שם כ-500 אזרחים הגיעו לעצרת המחאה בקרית הממשלה בעיר. המפגינים צעדו מקרית הממשלה למאהל הממוקם מול בית החולים סורוקה בעיר. נציגים מהמכזר הבדואי, המבקשים למחות אף הם על המחסור בדיור, הצטרפו לצעדה.
"לשלוח את החבר'ה המתונים"
מטרת המפגינים הייתה לבצע חסימות סימולטניות בכל הצמתים בו זמנית למשך כ-20 דקות. במקביל לחסימת נתיבי התנועה הראשיים, חלק מהמפגינים התארגנו לעלות על אוטובוסים ולנסוע לירושלים כדי להפגין מול הכנסת. ההחלטה על מפגן המחאה התקבלה בעקבות הודעת יו"ר ועדת הכלכלה, כרמל שאמה הכהן, כי "דיור בר השגה" לא ייכנס בתור סעיף בחוק הווד"לים.
"נזכיר לחברי הכנסת המשתתפים בוועדה בידי מי נמצא הכוח", נמסר ממטה המאבק נגד מחירי הדיור. יגאל רמב"ם, ממובילי המחאה בתל אביב, קרא לראשי המאהלים ברחבי הארץ לשמור על אופי מחאה רגוע יחסית.
"תשאירו במאהלים את כל מי שמסוכן וכל מי שעלול ליצור פרובוקציה ותשלחו לצמתים את החבר'ה המתונים, ושיגיעו לשם עם אוהלים".

מחאת הדיור בירושלים, הערב
צילום: פלאש 90