תקדים: ביה"ח יפצה חולה ששחרר את עצמו

בן 64 שלקה בליבו לאחר שהחליט להשתחרר על דעת עצמו מבית החולים, יפוצה ב-700 אלף שקלים. החולה: לא אמרו לי שמדובר בלב

שמעון איפרגן | 31/7/2011 18:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לא פעם מחליטים חולים להשתחרר מבית החולים על דעת עצמם וחותמים על טופס שחרור כדי להסיר מהרופאים כל אחריות במידה שייגרם להם נזק גופני. אולם, פסק דין תקדימי שניתן באחרונה קובע אחרת.

בית חולים וולפסון
בית חולים וולפסון צילום ארכיון: אריק סולטן
חולה שאושפז בבית החולים והחליט על דעת עצמו להשתחרר וכתוצאה מכך לקה בליבו יפוצה ב-700 אלף שקלים.

המקרה אירע לפני כשש שנים. ר', תושב ראשון לציון בן 64, חש כאבים עזים בחזהו והובהל על ידי ניידת טיפול נמרץ של מד"א בבהילות לבית החולים וולפסון בחולון. לאחר סדרה של בדיקות החליטו הרופאים לאשפזו למשך שלושה ימים בבית החולים.

ר' לא הסכים להתאשפז ואף חתם לצוות הרפואי על טופס סירוב. יממה לאחר מכן הוא חש כאבים חזקים בחזה. אשתו הזעיקה רופא מסניף "ביקור רופא", הוא בדק אותו והבהיר לו שאם עד הבוקר הכאבים לא יחלפו עליו לנסוע מיד לבית החולים.
נאלץ להפסיק את עבודתו

הכאבים לא חלפו, אלא רק הלכו והתגברו. שכנתו של ר', אחות במקצועה בבית החולים ברזילי באשקלון, דאגה לפנותו. הרופאים החדירו לו צנתור לאחר שאובחן שהוא לקה ליבו. בבדיקות שעבר ר' בבית החולים התברר שנגרם לו נזק חמור בשריר הלב והוא סובל מאי ספיקת לב שמאלית ומלחץ דם ריאתי.

כתוצאה מכך נאלץ ר' להפסיק את עבודתו בחברה בה הועסק כסוכן מכירות ונקבעה לו נכות בשיעור של 50 אחוז. באמצעות עו"ד גדעון פנר הגיש ר' תביעת נזיקין לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד משרד

הבריאות (בית החולים וולפסון) וביקור רופא בסכום של מיליוני שקלים.

לכתב התביעה צירף התובע חוות דעת של רופאים מומחים שקבעו חד משמעית, כי אסור היה על הרופאים בבית החולים וולפסון לשחרר את ר' למרות שחתם על טופס סירוב והיה עליהם לאשפזו בכל מחיר, וכך היה מתגלה שהוא סובל מאירוע לבבי, מה שהיה מונע את נכותו.

הנתבעים הגישו כתב הגנה בו דחו על הסף את טענותיו של ר' והטילו עליו את האחריות להתקף הלב בו לקה, שכן חתם על טופס סירוב להתאשפז בבית החולים.

בית המשפט: הרופא היה צריך לשכנע את החולה

במהלך הדיונים בבית המשפט העיד ר', כי רופאי בית החולים וולפסון לא אמרו לו שהוא חייב להתאשפז וטענו בכלל שהוא סובל מכאבים בגבו ובחזה ולא מהתקף לב. "אם היו אומרים לי להתאשפז הייתי נשאר. אף אחד מהרופאים לא אמר שיש לי בעיה בלב. חשבתי שזה עוד סתם כאבים שיעברו", טען.

קרדיולוג מומחה שמונה מטעם בית המשפט קבע כי אילו התובע היה נשאר בבית החולים, אירוע הלב היה מתגלה בתחילתו וניתן היה למנוע את הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהאיחור בטיפול. השופט קבע בפסק דין תקדימי כי למרות שהתובע חתם על טופס סירוב להתאשפז הרי שחלה אחריות על הרופאים בכל הנוגע לנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהתקף הלב שבו לקה.

"משהתברר לרופא כי התובע איננו מוכן להישאר בבית החולים היה עליו להדגיש בפניו את הצורך בהישארותו, להסביר לתובע באופן מפורש את הסיכונים הכרוכים בעזיבתו ולהסביר לו מהם התסמינים המחייבים חזרתו לבית החולים", הדגיש השופט.

לדבריו, הרופא שטיפל ב-ר' לא קיים הליך מספק של שכנוע כדי לגרום לו להרהר שנית בדבר ולא התריע בפניו על הסיכונים הכרוכים בשחרורו. השופט קבע, כי גם לתובע יש אשמה מסוימת בנוגע לאירוע הלבבי שעבר ולכן הפחית את סכום הפיצויים לכ-700 אלף שקלים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->