
גם המורים מצטרפים למחאה החברתית
פרסום ראשון: הערב יתכנסו הקבוצות המעורבות במחאה כדי לגבש הסכמה על צירוף עשרות אלפי מורים להפגנות, כשהמטרה הוא שר החינוך

בנימין נתניהו עם גדעון סער ורן ארז צילום ארכיון: משה מילנר
הרעיון העומד מאחורי המהלך, הוא הכוונה להצטרף למחאה כאשר רוב הדרישות יהיו כנגד המשך הפרטת ההוראה. מדובר בכ-15 אלף מורים המלמדים את לימודי הליבה בבתי הספר הציבוריים, אבל מועסקים כעובדי קבלן תחת עמותות שונות, כשהמרכזיות שבהן: רנה קאסן בירושלים ויובל חינוך בתל אביב. כיום, רוב המורים המסיימים את לימודי ההוראה מוצאים תעסוקה דרך אותן עמותות.
לשר החינוך נודע היום על כוונת המורים, ובתגובה הוא החל בהתייעצויות כיצד לבלום את המחאה נגדו. גורמים המעורבים בנושא הסבירו כי סער זקוק לתמיכתו של יו"ר ארגון המורים, רן ארז, כדי להתמודד עם המחאה הצפויה נגדו. עוד ציינו אותם גורמים כי סער מצוי בלחץ רב, וחושש מהכללתו ברשימת "האשמים" במשבר החברתי.
הסכמה סביב השכר הדיפרנציאלי
אחת מההסכמות אליה הגיעו סער וארז, שזוכה להתנגדות מצד מורים רבים, היא סביב השכר הדיפרנציאלי, לפיו מנהל בית הספר יעניק למחצית המורים שכר גבוה יותר עבור שנת הלימודים לאחר שיקבע כי קבוצת מורים אחת הייתה טובה יותר מקבוצת מורים אחרת.
סיבה נוספת להצטרפות המורים למחאה היא כוונת משרד החינוך שנחשפה במעריב להפריט גם את עשרות אלפי המורים המחליפים וממלאי המקום. על פי המכרז שנסגר ב-14 ביולי, חברת כוח אדם תקבל לידיה את האחריות על נושא זה.
חברה זו אינה נדרשת לניסיון בחינוך וקביעת הקבלן
הזוכה שיראיין את המורים ויעסיק אותם תתבסס ב-50% על המחיר שיציע. ועדת החינוך זימנה בשבוע שעבר דיון דחוף בנושא והודיעה בסיומו כי היא מתנגדת למהלך, אולם במשרד החינוך ממשיכים לקדמו.