בייבי בום: גרסת מתיישבי גוש קטיף
150 תינוקות נולדו למגורשי ההתנתקות. עם העלייה לכיתה א', הילדים קיבלו תעודה המעידה על שייכותם ל"משפחת גוש קטיף"

ילדי המפונים עם התעודות שקיבלו צילום: יהודה לחיאני
מדי שנה, ביום השנה לפינוי, עורך ועד מתיישבי גוש קטיף את טקס "יום השנה לחורבן היישובים בגוש קטיף". הטקס מיועד למשפחות המגורשים, והשנה הוחלט להקדיש אותו לילדים שלא זכו להיות בעצמם בתוך הגוש, עם עלייתם לכיתה א'.
במהלך הטקס עלו הילדים לבמה וקיבלו תעודה שבה נכתב כי הם חלק מ"משפחת גוש קטיף". חגית ירון, ממארגני הטקס, סיפרה אמש: "אנחנו מרגישים כמו משפחה אחת גדולה וגם הילדים האלה, שלא נולדו בגוש קטיף, הם חלק ממנה. אנחנו רוצים שכמו שהיהודים במשך כל שנות הגלות היו במקומות שונים אבל רוחם תמיד הייתה בירושלים, כך גם הילדים הללו ימשיכו את הרוח ואת העשייה שהיו בגוש קטיף ובעזרת השם גם יהיו אלה שיחזרו לשם פיזית".
סיגל סופר, שהתגוררה במשך 14 שנה בנווה דקלים, הגיעה לטקס עם בנה מתן שעולה לגן חובה. "אנחנו לא מדברים על הגירוש בבית", היא מספרת, "אבל יש לנו בבית מגירה שאנחנו קוראים לה 'מגירת גוש קטיף' ובה יש תמונות וסרטים. מדי פעם הוא מסתכל בה".
נורית סרי, שפונתה גם היא מנווה דקלים, ילדה
בשנה שאחרי ההתנתקות את רבקה. "קורה לא פעם שאנחנו נזכרים במהלך ארוחת ערב באירוע שהיה בגוש", היא מספרת, "כך שהנושא באמת מדובר בבית. אני מאמינה שחלק מזה נקלט אצל רבקה כי יותר מהעובדה שגרנו בגוש קטיף - יש לנו מורשת, מסורת ואופי של גוש קטיף, וזה בוודאי מחלחל בסופו של דבר".