
מפגינים שרפו צמיגים בחולון: "יהיה פה כמו לונדון"
עשרות מפגינים ממאהל המחאה בשכונת ג'סי כהן חסמו את דרך משה ודיין והבעירו צמיגים במחאה על כוונת העירייה להרוס מבני עץ שהקימו. כוחות משטרה הגיעו לפנות את הציר. אחד המפגינים הזהיר ממהומות כמו בבריטניה: "מתעסקים פה עם אנשים בלי בית, תהיה מלחמה", אמר. "מספיק גפרור אחד כדי להצית הכל"
המהומות התחילו, לאחר שמוקדם יותר היום הגיעו למאהל פקחי עיריית חולון ודרשו מהתושבים להרוס את צריפי העץ. הפקחים הבהירו שאם הם לא יהרסו את המבנים בעצמם, יגיעו קבלני העירייה ויעשו זאת במקומם. האיום עורר סערת רוחות במאהל ושעות ספורות לאחר מכן יצאו התושבים להפגין.
"זאת היתה תגובת הנגד הראשונית של האנשים פה. עד היום התושבים שמרו על פרופיל נמוך, אבל ברגע שהעירייה מתערבת במחאה ארצית, זה נראה שהם מנסים לייצר פרובוקציה", אמר ניסן זכריה, יו"ר ועד השכונה. "חבל לחמם את האווירה, צריך לתת לאנשים למחות בדרך שלהם, גם בצורה של הקמת צריפים מעץ. מספיק פה גפרור אחד כדי להצית את חבית הנפט הזאת וזה בדיוק מה שהעירייה עשתה".
תושב אחר קשר בין המחאה בישראל למהומות האלימות שפרצו בבריטניה והזהיר: "אם יביאו לפה טרקטורים יהיה פה סדום ועמורה. יהיה פה כמו לונדון והאחריות תיפול על ראש העיר. מתעסקים פה עם אנשים בלי בית, תהיה פה מלחמה".

מעיריית חולון נמסר בתגובה כי "העירייה והעומד בראשה מכבדים את זכותם של חלק מתושבי חולון להביע את מחאתם בנושא הדיור הציבורי וראש העיר הביע לא פעם את תמיכתו במאבק צודק זה. מדובר במאבק שבו לעירייה אין אחריות ואין צד אופרטיבי, שכן נושא הדיור הציבורי הינו באחריות ממשלת ישראל באמצעות משרד השיכון.
עיריית חולון הביעה את תמיכתה במאבק בכך שאפשרה לתושבים להקים ללא הפרעה את האוהלים על שטח ציבורי ואף דאגה להתקין עבורם שירותים כימיים ומיכלים לאיסוף אשפה. היום החליטו המוחים להקים
מוקדם יותר התייחס יו"ר התאחדות הסטודנטים איציק שמולי לדיבורים על הקצנת המחאה והבהיר:
"לא ננקוט באלימות ואל ניזום פעולות בעלות אופי אלים". לדבריו, "אנו חותרים להידברות עם הממשלה במטרה להביא לשינוי בסדרי העדיפויות, אך ההידברות חייבת להיות כנה ואמיתית. המאבק שלנו מונע מתוך אהבת המדינה ורצון לחיות בה את חיינו".
כבר אתמול החלו פקחי העירייה לפנות מאהלים בתל אביב וברמת גן, ובעקבות כך פנתה היום האגודה לזכויות האזרח בדחיפות אל ראשי שתי הערים, בדרישה לחדול מהפגיעה בחופש הביטוי של משתתפי מחאת האוהלים.
"בימים האחרונים נתונים מאהלים בגוש דן להתנכלויות מצד הרשויות. אתמול בצהריים הופיעו פקחי העירייה במאהלי המחאה בשדרות חן ובשדרות נורדאו בתל אביב, פירקו אוהלים בתואנה שנחשדו כבלתי מאוישים והחרימו אותם", אמרו באגודה. "ברמת גן, סובלת מחאת האוהלים שבכיכר רמב"ם במרכז העיר מהתנכלויות חוזרות ונשנות מצד העירייה. אמש נשלחו לאזור פקחים אשר תלשו שלטי מחאה, קרעו את חלקם והחרימו אחרים. בניגוד להוראות החוק, הם לא ענדו תגים מזהים".
במכתב שנשלח לראש עיריית תל אביב רון חולדאי, מתריע עו"ד אבנר פינצ'וק, ראש תחום חופש הביטוי באגודה לזכויות האזרח, כי החרמת אוהלי מחאה בתואנה ש"אינם מאוישים", היא פגיעה לא סבירה ושלא לצורך בחופש המחאה וברכושם של המפגינים.
"אדרבה, יש לכבד את חופש הביטוי גם של אנשים עובדים שאינם מצליחים להקדיש את כל זמנם למחאה. יתרה מכך, גם אם מספר מצומצם של אוהלים משמשים כסמל וכמסר, עדיין לא ברור מדוע דווקא אליהם נטפלת העירייה. אוהל ריק אף אינו מהווה מפגע תברואתי או אחר", נכתב.
במכתב נוסף, דורש עו"ד פינצ'וק מצבי בר, ראש עיריית רמת-גן, להפסיק ולפגוע בחופש ההפגנה של תושבי העיר, ולהימנע מלהורות על פינוי מאהל המחאה בכיכר רמב"ם, שאינו מפריע לאיש. "נראה שמחאת האוהלים הצנועה מטרידה את מנוחתו של צבי בר משום שהיא כוללת גם ביקורת אישית על התנהלותו כראש עירייה", אמר פינצ'וק. "ניסיונותיו להעביר את המחאה לקצה מרוחק של העיר לא צלחו ועכשיו הוא מנסה לחסל אותה כליל".
בהכנת הידיעה השתתף עמרי מניב