מחאת

ראשי המחאה לפרופ' טרכטנברג: "תתפטר מראשות ועדת הסרק"

יומיים לאחר תחילת הדיונים הפומביים של ועדת טרכטנברג, הציגו מובילי המחאה מסמך דרישות נוסף. "לכל הדרישות שלנו יש גיבוי מכלכלנים בינלאומיים", הבהירו. הם הבטיחו כי לא יעזבו את הרחובות עד שאי הצדק ייפסק. במהלך מסיבת העיתונאים שכינסו התגלעו ויכוחים בין המארגנים. במוצ"ש: עצרות בכל רחבי הארץ

נתיב נחמני | 24/8/2011 16:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למעלה מ-20 ארגונים המשתתפים במחאה החברתית התכנסו היום (ד') למסיבת עיתונאים בבית סוקולוב בתל אביב בה הם הציגו מסמך עקרונות שני וכן הודיעו על הפגנת ענק שתתקיים במוצאי שבת הקרובים בערים השונות. במהלך מסיבת העיתונאים התגלעו ויכוחים בין חברי המחאה, לאחר שעלתה ביקורת נגד המטה המרכזי לפיה הוא לא משתף את ציבור המאהלים בהחלטות המתגבשות.
 
צילום:אורי דוידוביץ, וועדת טרכטנברג עריכה: ערן אבירם
צילום:אורי דוידוביץ, וועדת טרכטנברג עריכה: ערן אבירם
צילום:אורי דוידוביץ, וועדת טרכטנברג עריכה: ערן אבירם


בתחילת מסיבת העיתונאים קראה דפני ליף למנואל טרכטנברג, יו"ר הוועדה שהקים ראש הממשלה, להתפטר מתפקידו, כדי שלא ייזכר בהיסטוריה של עם ישראל כאחראי להונאה השלטונית. "שמירת מסגרת התקציב מובילה לכך שהשינויים שהוועדה תוכל להוביל הם חד פעמיים", הסבירה.

"ראש הממשלה לא צריך ועדה, יש לו כבר אחת, הכנסת, ואנו קוראים לנתניהו שיחזיר את חברי הכנסת מהפגרה וישחרר את טרכטנברג" אמרה דפני ליף.

נציגי המאבקים אמרו כי נתניהו כבר הקים ועדות רבות בעברו , אך טרכטנברג היא הצינית והאכזרית מכולן. "לוועדה אין מנדט ואין סמכויות לבצע שינוי ואפילו נתניהו הודיע בעצמו שמסקנותיה יהיו המלצות בלבד".
"גם המצב הביטחוני קשור למדיניות הכלכלית"

בהמשך דיבר גם פסח האוספטר, מזכ"ל תנועת דרור ישראל, והדגיש כי גם המצב הביטחוני הרעוע הוא תוצר של המדיניות הכלכלית השלטונית. "מה עמד בפני הממשלה להקים גדר בגבול מצרים? כסף. וזה כסף שיש אותו", אמר האוספטר.

"הדרישה המרכזית היא לצמצם את הפערים ואת אי השוויון בישראל", אמר מזכ"ל דרור ישראל, והדגיש כי בתור מצטרפת

חדשה לארגון ה-OECD, ישראל חייבת לפתור את בעיית אי השוויון והפערים הכלכליים".

שלי דביר (מאבק העגלות) הסבה את תשומת הלב לחוק ההסדרים ועל הדחיפות שבביטולו. "חוק חינוך חינם מגיל 3 קיים, אך מבוטל שנה אחרי שנה בעזרת חוק ההסדרים", אמרה דביר והדגישה כי ביטול חוק ההסדרים חשוב יותר מחקיקת חוקים חברתיים נוספים. 

ב-3 בספטמבר - צעדת המיליון

לקראת סוף מסיבת העיתונאים קם על רגליו אוריאל רז, מהמתנדבים הראשונים במאהל רוטשילד, וביקש מחברי המטה שנוצר שלא יפעלו כמו הממשלה. "אני מבקש מכם שתעבירו את כל המסמכים שאתם מוציאים דרך המאהלים. אתם צריכים לשתף את כולנו כי בינתיים אנחנו שומעים את הכל מהתקשורת ולא מבינים את מי אתם מייצגים".

דבריו של רז עוררו סערה רבה בקרב חלק מהנוכחים בקהל שמחו גם הם נגד מה שלדבריהם הוא מידורן של עשרות ערי מאהלים ואי העברת המידע דרכן.

במהלך מסיבת העיתונאים הצהירו הנוכחים על קיום עצרת מחאה נוספת במוצאי שבת בתל אביב, בראשון לציון ובערים נוספות, אך אמרו כי העצרת הזו תהיה רק הכנה לעצרת הגדולה שתתקיים במוצאי שבת של השלישי בספטמבר, אותה כינו "עצרת המיליון".

"אז ייפרצו כל הסכרים והמחאה החברתית הגדולה בתולדות המדינה תעבור לשלב הבא ותוציא מיליון איש לרחובות", אמרו.

צילום: ראובן קסטרו
ויכוח בין דפני ליף לבין יושבי מאהל רוטשילד במסיבת העיתונאים צילום: ראובן קסטרו
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדינת מחאה

צילום: יוגב אטיאס עריכה: גלעד לוסטיג

הדיור, הרופאים, הדלק, הקוטג'. הציבור הישראלי יוצא לרחוב ונלחם לשיפור תנאי המחייה בישראל. nrg מעריב עוקב אחרי המחאות

לכל הכתבות של מדינת מחאה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים