מיץ תפוזים אורגני? עדיף לאכול תפוז ולשתות מים
מיץ בבקבוק, גם מפרי אורגני, הוא לא מוצר מומלץ מבחינה סביבתית או בריאותית. ובכל זאת, מוצרים חדשים נותנים לנו תחושה ירוקה

זה מסוג החדשות שמוצאות אותי חצוי. אם לקוחות רבים ימירו את מיץ התפוזים שהם נוהגים לרכוש במקבילו האורגני, המשמעות היא שיותר פרדסים יוסבו לגידול אורגני, ויהיו נקיים מחומרי הדברה, דשנים ושאר מניפולציות מלאכותיות שמוטב לנו בלעדיהן.
מצד שני, מיץ בבקבוק, גם מפרי אורגני, הוא לא מוצר מומלץ מבחינה סביבתית או בריאותית. כל תזונאי מתחיל יודע שבדרך אל המיץ חלק ניכר מהוויטמינים והערכים התזונתיים של הפרי מתפוגגים, ומה שנשאר זה בעיקר הרבה סוכר. על נזקם הסביבתי של הבקבוקים מיותר להרחיב. רוצה לומר: במקום לשתות מיץ מתפוזים שנסחטו במפעל, עדיף לשתות מים ולאכול תפוז (אורגני, כמובן), או לפחות לסחוט את התפוז בבית ולשתות אותו מיד לאחר מכן.
דוגמה נוספת לדילמה דומה: "חוגלה" מייצרת מגבונים לחים שנשטפים באסלה, מתפרקים ומתכלים (כך לפי הצהרת היצרן). המגבונים המתפרקים מוצגים כתשובה הולמת למגיפה הישראלית - השלכת מגבונים לחים לאסלה, שסותמים את רשתות הביוב וגורמים נזקים קשים. כשמשליכים אותם לפח, המגבונים מצטברים לכמויות אדירות של פסולת לא מתכלה.
המגבונים הלחים של חוגלה מציעים לכאורה פתרון, אבל מנקודת מבט אחרת אפשר לטעון שהם חלק מהבעיה, שכן הם מנציחים את תרבות השימוש החד פעמי. בשירותים אפשר
בשורה התחתונה, התעשייה מייצרת עוד ועוד פתרונות עבור האדם שרוצה להמשיך בהרגליו הקלוקלים אבל להרגיש יותר בריא ויותר ירוק, רק שלא לכל בעיה יש פתרון קסם. לפעמים, במקום להחליף את המוצר צריך להחליף את צורת החשיבה. זו טכנולוגיה שעוד לא המציאו בשום מפעל.
aviv67@gmail.com