סוכות: מחאה סביבתית במקום טיול רגיל

הפעילים הסביבתיים ינסו להפוך את סוכות לחג המחאה הירוקה. מהצפון ועד הדרום, אירועי ענק יתקיימו במוקדים שבהם הטבע בסכנה

אביב לביא | 11/10/2011 9:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בנוסף להיותו ידוע כחג הפסטיבלים, סוכות תשע"ב עומד להיות גם חג המחאה. בשני קצוות המדינה יתקיימו אירועים גדולים של מחאה סביבתית-חברתית, בניסיון להציל ברגע האחרון שני נכסי טבע נדירים: חוף בצת בצפון והדיונה האחרונה בערבה הדרומית. בשני המוקדים האלה ההחלטה על עתיד המקום מתקרבת להכרעה.

- בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

האירוע הראשון ייערך בשבת בחוף בצת, החוף האחרון לפני ראש הנקרה. בימים אלה מקודמות תוכניות להקים בצמוד לחוף שלושה כפרי נופש, אגם מלאכותי ושטחי מסחר, שישתרעו על שטח בנוי של 28 אלף מ"ר.
צילום: מקס ילינסון
תושבים למען חוף בצת צילום: מקס ילינסון

לטענת רבים מתושבי האזור וארגוני הסביבה, מדובר בפרויקט מגלומני ומיותר שיהרוס את החוף הפתוח האחרון שנותר בצפון ויהפוך אותו לאתר נופש סגור לעשירים בלבד. גם השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, מתנגד לתוכנית ומנסה להביא לביטולה, כשם שהצליח לפני כשנה להוביל לביטולן של תוכניות הבנייה בחוף פלמחים.

אירוע המחאה מאורגן על ידי החברה להגנת הטבע וועד הפעולה למען חוף בצת, והוא צפוי לכלול הופעות, דוכני הסברה, פעילויות לילדים ויצירת גל אנושי על קו המים. על עצומת המחאה נגד הבנייה בחוף חתמו כבר יותר מ-26 אלף איש. אחרי סוכות מתוכננת

פגישה בין היזמים לנציגי מינהל מקרקעי ישראל, ומארגני המחאה מקווים שהלחץ הציבורי יגרום לצדדים להגיע לפשרה ולעזוב את החוף לנפשו.

כ-500 קילומטר דרומה משם יתקיים ביום שני אירוע מחאה נוסף, הפעם בחולות סמר שממוקמים מצפון לאילת. פעילי סבב"ע ("סביבה בריאה בערבה") מבטיחים למי שיגיע בשעות אחר הצהריים: "פיתות, תה וחולות קסומים". מדובר בדיונה האחרונה שנותרה בצד הישראלי של הגבול עם ירדן, ומעבר להיותה חביבה על מטיילים ועל משפחות מהאזור, היא מושכת חוקרי טבע שעוקבים אחרי מינים נדירים של צמחים ובעלי חיים ששוהים בה. עכביש שהתגלה בחולות על ידי ד"ר אורי שיינס, ראש החוג לביולוגיה באוניברסיטת חיפה-אורנים, אף נבחר על ידי כתב עת מדעי לאחת ממאה התגליות המדעיות החשובות בעולם בשנת 2010.

על הדיונה מרחף איום מיידי: אחרי סוכות אמורים לעלות עליה דחפורים, לפנות את החול ולשווק אותו לקבלנים. במינהל מקרקעי ישראל טוענים שהחול חיוני לצורכי בנייה, אבל המתנגדים טוענים שיש חלופות. קבוצה של תושבי האזור הגישה עתירה בדרישה להוציא צו מניעה נגד הכרייה. אם המחאה והעתירה לא יעזרו, היחיד שיוכל להציל את הדיונה הוא בנצי ליברמן, שמונה לאחרונה לעמוד בראש מינהל מקרקעי ישראל ועדיין לא הביע את עמדתו בנושא.

aviv67@gmail.com

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים