צרכנות

לאכול עגבנייה שנקטפה הבוקר

מתי בפעם האחרונה החזקתם עגבנייה מבית טוב? כזאת שניצלה ברגע האחרון מאימת מזיקים והגיעה הישר מן האדמה אליכם לצלחת? במקום לקנות בסופר או בשוק, פנו ישירות לחקלאי אורגני

רוני פיבלוביץ | 24/10/2011 14:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הגענו ל"אחרי החגים", מדושנים ומאושרים. כל בליסת האוכל הבלתי פוסקת הזאת העלתה אצלי שוב הרהורים בנושא אוכל נכון ואיך זה קשור לצרכנות ולירוק. ישנן הרבה דרכים לקנות נכון אוכל, אם אתם אוכלי בשר (אבוי!) תכלו לבחור באורגני, תמיד עדיף לרכוש ביצי חופש, חפשו מוצרים שנסחרים בסחר הוגן ועוד ועוד. אבל אחת התגליות שלי השנה קשורה לרכישה של פירות וירקות ומאחדת בתוכה כמה עקרונות סביבתיים, חברתיים וכלכליים גם יחד. בקיצור, עסקת על.

בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

אז איפה אתם קונים את הירקות שלכם? בסופר? במכולת? ברשת אורגנית? בשוק? כולם כבר יודעים שהכי בריא לאכול ירקות אורגנים (חוץ מאלה שחושבים שזה קונספירציה, אבל איתם כבר אין לי כוח להתווכח) ואין כמו סלט מפנק בריא ואיכותי.

אך אם נעצור לחשוב מה עובר על הירקות שלנו מהרגע בו הם נאספים מהאדמה על ידי נערה חיננית וסל קש בידה ועד שהם מגיעים אל המדף הקרוב לביתנו, נגלה שהם הרבה פחות איכותיים ובריאים משחשבנו. הירקות מתגלגלים במסעות בדרכים מאובקות, עוברים קירור, הפשרה ושלל תענוגות אשר פוגעים בערכיהם, טריותם ומסתבר שגם בטעמם.
צילום: שאטרסטוק
ירקות ישר מהשדה. עם טיפה חול ולכלוך בשביל האווירה הכפרית צילום: שאטרסטוק

בדיוק בגלל זה כדאי ואף רצוי לקנות את הירקות הישר מהחקלאי שמגדל אותם. מההשטח  ישר אל הצלחת, עם טיפה חול ולכלוך בשביל האווירה הכפרית. ישנם מספר חקלאים אורגניים שמאפשרים רכישה ישירה שכזאת, אחד הטובים מביניהם הוא גן השדה שנמצא בכפר רות. את הירקות אתם יכולים להזמין באינטרנט והם יגיעו אליכם במשלוח, בדרך הקצרה ביותר. כך תכלו לאכול מלפפון שנקטף עוד באותו הבוקר.

נכון, חסרה חוויית המשמוש והרחרוח, כמו בחנות, אבל לחוויית הקנייה מתווסף מימד חדש ונפלא - שותפות וחיבור לטבע. כל מי שנמצא ברשימת הלקוחות של גן השדה מקבל עדכונים שוטפים על המתרחש בגינה, מה פרח ומה אכזב, ואפילו דיווחים מרגשים בזמן אמת על חיות שפרצו אל הגן ואכלו את כל הכרוב. רעי פויכטונגר, הבעלים, מעדכן על ניסיונות חדשים, ממליץ על גידולים נבחרים ואף משתף את לקוחותיו בלבטים ערכיים כמו השאלה האם להעסיק עובדים זרים בגינון. אתם יושבים מול המחשב בתל אביב ומרגישים כחקלאי מיוזע בכפר.

אחרי

הכל, מתי בפעם האחרונה החזקתם עגבנייה מבית טוב? כזאת שניצלה ברגע האחרון מאימת מזיקים וגדלה באהבה כמו היתה בתו המאומצת של אייל שני? 

חקלאות אורגנית, מעצם היותה ללא הדברה ומחויבותה לעמוד בתקנים מחמירים, אינה פשוטה ומלווה בקשיים רבים. אפיק הצריכה הישיר מאפשר תמיכה בחקלאים, שיכולים כעת לקבל מחיר סביר יותר עבור התוצרת שלהם ולא להתחלק עם "גוזרי קופון" למיניהם כמו המשווקים ורשתות השיווק. כמו תמיד, הבחירה לקנות מהיצרן ולא מרשת ענקית היא מבורכת, מקדמת עסקים קטנים ולפעמים אף תומכת בכלכלה מקומית.

אז עד שיגיע חנוכה, בואו נשתדל לאכול נכון ונשיל את הקילוגרמים העודפים. ומי ייתן ובבוא היום נעבור לגור בכפר. אמן.  

המדור שודר לראשונה במגזין הירוק "אקו לייף", המשודר מדי יום בין השעות 14:00-15:00 באקו 99FM. לדף הפייסבוק של התחנה. ecobrand האתר של רוני פיבלוביץ.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

סליחה, יש לך את זה בירוק?

צילום: פרטי

רוני פיבלוביץ מ-ecobrand, עוסקת בצרכנות ירוקה ובפיתוח מותגים סביבתיים חברתיים. יועצת בנושאי שיווק ירוק ושיווק לאחריות תאגידית.

לכל הכתבות של סליחה, יש לך את זה בירוק?

עוד ב''סליחה, יש לך את זה בירוק?''

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים