נדחתה בשבוע ההצבעה על החוק המאפשר וטו על מינוי שופטים
לאור ההתנגדות הרבה להצעת החוק הבאה לאפשר לח"כים זכות וטו על מינוי שופטים לעליון, הוחלט לדחות אותה בשבוע. בין המתנגדים היה גם היועמ"ש, שאמר כי ההצעה מעוררת קשיים חוקתיים. השר גלעד ארדן, חבר בוועדת השרים לחקיקה, הודה כי מדובר בהצעה מיותרת: "חשוב לשמור על כבודו של ביהמ"ש העליון"
בין המתנגדים להצעת החוק היה היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, שהודיע הבוקר כי הוא מתנגד להצעת חוק שתקנה לכנסת זכות וטו על מינוי שופטים לעליון, בנימוק שהיא מעוררת קשיים חוקתיים.
ח"כ לוין אמר בתגובה לדחיית ההצעה לשבוע הבא כי "נענינו לבקשת ראש הממשלה כדי לנסות להגיע לנוסחה מוסכמת. עשינו היום צעד חשוב כאשר ההצעה זכתה לתמיכה חסרת תקדים של כמחצית מחברי ועדת השרים לחקיקה".
לוין הוסיף כי ימשיך "במאמץ לגייס את הרוב הדרוש כדי להוציא את השליטה במערכת המשפט מידי קומץ השופטים הממנים את חבריהם. המהלך יסתיים רק כשיובטח קיום הליך בחירה שקוף שתוצאתו מינוי שופטים המבטאים את מגוון השקפות העולם של המגזרים השונים בחברה הישראלית".
ח"כ אלקין אמר כי הוא מקבל את הדחיה וכי במהלך השבוע הקרוב יתנהלו מגעים קדחתניים כדי להגיע לנוסח החלטה שיאפשר להעביר את ההצעה בוועדת השרים. אלקין השתתף הבוקר בישיבת שרי הליכוד ואמר: "בדיון היו עמדות בעד ונגד. מלבד השרים ארדן וסער, שהודיעו כבר אמש כי הם מתנגדים להצעת החוק, גם השר בני בגין התבטא נגד ההצעה".
יו"ר האופוזיציה ציפי לבני (קדימה) התייחסה היום להצעת החוק ואמרה כי "הממשלה הזו, מתוך חשש, פחד והתכנסות עצמית מעבירה שורה של חוקים שעוסקים בסתימת פיות ובחוקים שגורמים לשופטים להצטרך לומר תודה כל יום לפוליטיקאי אחר על כך שנבחרו. מערכת המשפט היא מערכת שכולם חייבים להיות כפופים לה".
הצעת החוק עוררה אמש התנגדות גם בתוך הליכוד: שר החינוך וחבר ועדת השרים לחקיקה גדעון סער, הביע ביקורת חריפה על הצעת החוק ואמר כי "על ועדת השרים לחקיקה לדחות את הצעת החוק המעבירה למעשה את סמכות בחירת שופטי העליון מהוועדה לבחירת שופטים לוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. מדובר בהצעת חוק מסוכנת שתביא לפוליטיזציה מוחלטת וחסרת מעצורים של הליכי בחירת השופטים לעליון", הוסיף סער.
גם השר לאיכות הסביבה גלעד ארדן הודיע כי יתנגד להצעה: "אף על פי שיש לי שיתוף פעולה הדוק עם יריב לוין ואני מעריך אותו מאוד, בנושא הזה אני חולק עליו. ההצעה הזו מיותרת. ללכת ולקחת את התהליך אל הכנסת זה דבר מרחיק לכת שעלול להביא לזילות התהליך למינוי שופטי העליון וליצור סיטואציות לא מכובדות. חשוב לשמור על כבודו ומעמדו של בית המשפט העליון".
שר

