גנץ: צה"ל יידרש לפעולה התקפית ומשמעותית ברצועת עזה
הרמטכ"ל הגיע לדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת ובהתייחס למצב הביטחוני בדרום הבהיר: "לאור השלבים האחרונים של ההסלמה והפגיעות בנפש, צה"ל יידרש לפעול בעזה. אי אפשר יהיה להמשיך כך עוד". גנץ הזהיר מהגבול המצרי שהפך למקום שבו תשתיות טרור רבות וציין כי בניית הגדר תשולם עד 2012

הרמטכ"ל הבהיר כי הצעד יידרש משום ש"אי אפשר להמשיך, כל דרום הארץ נתון לאיומים". עם זאת, המשיך גנץ והבהיר כי מהלך כזה צריך להיות יזום ומסודר.
הרמטכ"ל דיווח על חיסול חוליית הג'יהאד האיסלאמי לפני כשבועיים ברפיח, לפני שעמדה לשגר רקטות לעבר ישראל. באותה פעולה נהרגו חמישה מחבלים ובהם מפקד מערך הטילים של הג'יהאד האיסלאמי. הרמטכ"ל אמר כי החוליה ניסתה לבצע ירי רקטי מתקדם לטווח של עשרות ק"מ ושהפגיעה בחוליה הצליחה לעכב את ייצור המערך הרקטי של הג'יהאד.
לדברי גנץ, "לקראת סבב הלחימה הבא נצטרך לקצר אותה ככל שניתן והיא תצטרך להישען על מודיעין איכותי וקצב פעולה מהיר". "על כן", אמר הרמטכ"ל, "צריך לשמר את המוכנות ואת המשאב האנושי בצה"ל, שכן ללא זאת אנו עלולים לפגוע בהישגים של ארבע השנים האחרונות של התחזקות צה"ל".
בהתייחסו לגבול בין מצרים וישראל אמר רא"ל גנץ, כי "הגבול המערבי בין ישראל למצרים הפך מגבול שמתמודד עם הסתננויות לגבול שמתמודד עם טרור ופעילות חבלנית עוינת". הרמטכ"ל הסביר את קביעתו "לאור העובדה שבסיני מוקמות תשתיות טרור רבות שמייצרות פעילות חבלנית, הן מרצועת עזה והן על ידי הג'יהאד העולמי תוך הפרת הריבונות המצרית".
עוד אמר גנץ, כי צה"ל מתאים את אופן פעולתו בדרום למצב החדש. "באזור פועלת מפקדת חטיבה נוספת ומתוגברת וצה"ל משפר את יכולות האיסוף המודיעיני שלו לאורך הגבול", הוסיף.
בהתייחסו לבניית גדר הגבול שצפויה להסתיים בספטמבר 2012, סיפר רב אלוף גנץ כי כיום ישנם במקביל 30 קבלנים ו- 400 עובדים בבניית מכשול הגדר לאורך הגבול עם מצרים.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ שאול מופז, אמר במהלך הדיון כי "השנים האחרונות מוכיחות שיש לנו בעיית מודיעין ברצועת עזה ובחצי האי סיני. על השב"כ ואמ"ן לעשות בדק בית בעניין הזה". מופז התייחס גם לתקציב הביטחון ואמר כי יש לבחון דרכים לצמצם אותו מבלי לפגוע בכשירות הביטחונית.
ועדת החוץ והביטחון הודיעה על הקמתו של צוות שיבחן את הנושא בראשות גורם מקצועי חיצוני ובלתי תלוי. במהלך השבוע הבא יגיע שר האוצר לוועדה כדי להציג את עמדתו. מופז התייחס גם לנושא הירדני ואמר כי הוא מקווה שהיציבות השלטונית במדינה תישמר.