הפרלמנט באיראן: דרג היחסים עם לונדון יורד
ברוב קולות אישר הפרלמנט בטהרן הצעה לצמצם את היחסים הכלכליים והפוליטיים עם בריטניה בשל הסנקציות. השגריר הבריטי עשוי לעזוב

שוטרים במהלך הפגנה מול שגרירות בריטניה בטהרן. צילום: אי-אף-פי
179 מתוך 290 חברי הפרלמנט הצביעו בעד ההחלטה, בעוד שארבעה בלבד התנגדו ו-11 נוספים נמנעו. חברי הפרלמנט עדיין דנים באפשרות לנקוט בצעדים חריפים גם נגד מדינות מערביות נוספות שהצטרפו לגל הסנקציות החדש.
בעקבות ההצבעה, תצטרך ממשלתו של הנשיא מחמוד אחמדינג'אד להוריד את דרג היחסים עם בריטניה בתוך שבועיים, והשגריר הבריטי דומיניק צ'ילקוט, שנכנס לתפקידו רק לפני חודש, צפוי לעזוב את טהרן. ההחלטה הסופית עדיין זקוקה לאישור סופי של מועצת שומרי החוקה.
בשבוע שעבר הכריזה בריטניה, בתיאום עם ארצות הברית וקנדה, על ניתוק הקשרים הכלכליים עם הבנק המרכזי של איראן ועל צעדים נוספים בעקבות פרסום דוח הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית שקבע כי טהרן מתקדמת לעבר פיתוח פצצה גרעינית.
הצעת החוק פירטה את המדיניות "הבוגדנית והפושעת" של הבריטים כלפי איראן מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979. בין השאר נטען כי בריטניה סייעה להחלטות נגד איראן
בתחום הפרות זכויות האדם, מנעה מטהרן לקדם את תוכנית הגרעין לצרכי שלום, אפשרה את פעילותו של ארגון מוג'הידין חאלק וסייעה לעיראק בזמן המלחמה נגד איראן.
אתמול אמר הנשיא אחמדינג'אד כי הסנקציות פוגעות בסיכויים לקיים שיחות על תוכנית הגרעין. "אתם מטילים עלינו סנקציות, משתמשים באמצעים רבים נגדנו ומצפים מאתנו להיות מוכנים לדבר על תוכנית הגרעין אתכם?", שאל אחמדינג'אד.