
חרף החשש: יום הבחירות במצרים הסתיים ללא אירועים חריגים
תחת אבטחה חסרת תקדים, ננעלו הקלפיות ביום הבחירות הראשון. למרות מקרים ספורים של אי סדר, בוצעה ההצבעה כסדרה ובמקומות מסוימים דווח ש-70% מבעלי זכות הבחירה פקדו את הקלפיות. תנועת האחים המוסלמים הפעילה כל היום "מכבש לחצים" כדי לזכות בכמה שיותר מקולות המצביעים

הבחירות נערכו תחת אבטחה כבדה של הצבא ומשטרה, שניסו להקל על העומס. אולם כבר משעות הבוקר החלו להשתרך תורים ארוכים, ובהם מאות בני אדם, מחוץ לקלפיות. המצביעים הזועמים התלוננו על האיטיות ועל עיכובים בפתיחת הקלפיות. עם זאת, רובם נשארו להצביע. באלכסנדריה, למשל, דווח כי שיעור המצביעים עומד על כ-70 אחוזים. בעקבות העיכובים, נדחתה שעת סגירת הקלפיות בשעתיים, עד לשעה תשע בלילה.
יו"ר ועדת הבחירות, עבד אל-מועז איבראהים, אמר כי ב-90 אחוז מהקלפיות ההצבעה התנהלה ללא תקלות, וזאת "למרות התנאים הקשים" שעוברים על מצרים. "ב-10 אחוז מהקלפיות ארעו בעיות שונות, כמו איחור בהגעת רשימות המצביעים, איחור בהגעת חברי ועדות הקלפי או דוחק כבד", אמר איבראהים, "עם זאת, ועדת הבחירות הצליחה להתמודד עם הבעיות הללו באופן מיידי". הוא אישר כי אחת הקלפיות נסגרה, בגלל קטטה בין המצביעים.
עוד הוסיף יו"ר ועדת הבחירות כי האירועים בכיכר תחריר לא השפיעו כלל על ההצבעה בקלפיות הסמוכות לכיכר. הוא שיבח את "הוועדות האזרחיות", שפעלו יחד עם הצבא והמשטרה
גם ראש הממשלה המיועד, כמאל גנזורי, הצביע מול המצלמות, באחד מבתי הספר לקהיר. כלי התקשורת במצרים דיווחו כי גנזורי ביקש לעמוד בתור, יחד עם הציבור הרחב, אולם המצביעים איפשרו לו "לעקוף" אותם בתור, כדי שיוכל להמשיך במחויבויותיו הפוליטיות. זהו יום חג למצרים ומקור לגאווה עבור כל בניה", אמר גנזורי.
לאחר מכן, נועד גנזורי עם ראש המועצה העליונה של הצבא, הגנרל מוחמד חוסיין טנטאווי, ודן עמו ב"מועצה המייעצת", שתוקם לבקשת מפגיני תחריר כדי לפקח על ממשלתו. גנזורי העריך כי עד סוף השבוע הוא יסיים את הדיונים להרכבת הממשלה החדשה.
בתוך כך, הפעילו במהלך כל היום פעילי תנועת האחים המוסלמים מכבשי לחצים על ציבור הבוחרים. הם התמקמו בסמיכות לקלפיות כדי לסייע לאנשים להצביע, וניצלו את המחסור בפיקוח כדי לזכות בעוד קולות.
באחד המקרים אמרה אחת הפעילות של תנועת האחים המוסלמים: "אני לא יכולה לומר למי להצביע, אלא להסביר איך השיטה עובדת". למרות זאת, מאוחר יותר היא תועדה אומרת לאזרחים שהצטופפו מחוץ לקלפי כי עליהם להצביע עבור האחים.
פעילים אחרים בתנועת האחים עמדו עם מחשבים ניידים מחוץ לקלפיות וסייעו לאזרחים מבולבלים באמצעות הדפסת פרטי מקום ההצבעה שלהם. לצד זאת, בצדו השני של המסמך שהדפיסו עבורם, נכתבו שמות המועמדים מטעם האחים.
מיניבוס שכוסה כולו בפרסומות לתנועת האחים הסתובב ברחובות קהיר כשהוא מפיץ מהרמקולים שחוברו אליו סיסמאות בזכות המפלגה. פעילים נוספים הסתובב עם חולצות ועליהן דמויות המתמודדים, וחילקו חוברות הסברה.