
גורמים בצבא מצרים: מדינה איסלאמית היא קו אדום
הניצחון הגדול של המפלגות האיסלאמיות מעורר חשש בהנהגה הצבאית והפוליטית במצרים. "איסלאמיזציה תפורר את המרקם הלאומי", הזהיר שר בממשלה. מקורבים למועצה הצבאית רומזים על התערבות אפשרית במערכת הפוליטית: "לא נוותר על קביעת מעמד הצבא בחוקה ועל שמירת העיקרון של מדינה אזרחית"

במקום השני, עם 20 אחוז מהקולות, עומדת מפלגת אל-נור, המזוהה עם האיסלאם הסלפיסטי הקיצוני. לדברי איבראהים, שיעור ההשתתפות בבחירות עמד על 62 אחוז. מפלגת "אל-כותלה אל מסרייה" החילונית-ליברלית קיבלה 15 אחוז מהקולות.
מקורבים להנהגה הצבאית במצרים ציינו כי גם ראשי הצבא מודאגים ומאוכזבים מתוצאות הבחירות. "הצבא מקבל את התוצאות מאחר שהן משקפות את רצון הבוחרים", אמרו גורמים בכירים במצרים לעיתון "אל-חיאת". " למרות זאת, תחושות של דאגה שוררות כעת במערכת הצבאית".
לדברי הגורמים, החשש נובע מכך שלזרם האיסלאמי יש תמיכה רחבה במחוזות הדלתא ובדרום מצרים, שם ייערכו שני סבבי הבחירות הבאים. "ההערכות הן שבסבבים הבאים המועמדים האיסלאמיסטים יזכו בהישגים גדולים עוד יותר", ציינו הגורמים.
"תוצאות כאלו יקשו על הצבא לבלום את האחים המוסלמים ואת האיסלאם הסלפי בקרב על ניסוח חוקה אזרחית אחרי הבחירות". יו"ר מפלגת "חירות וצדק", מוחמד מורסי אמר לאחר הניצחון: "אני מקווה שנשיג רוב בפרלמנט כמפלגה פוליטית. האחים תומכים במדינה דתית אבל לא מאמינים בשלטון דת כמו שהיה באירופה של ימי הביניים".
גורמים במצרים מעריכים כי בתום השלב השלישי והסופי של הבחירות, בסוף חודש ינואר, עשוי הזרם האיסלאמי לזכות בשני שלישים ומעלה מהמושבים בפרלמנט. מיד לאחר מכן, יקים הפרלמנט ועדה לניסוח חוקה חדשה, שתשקף את ערכי המדינה לאחר הדחתו של מובארק. המפלגות האיסלאמיות רוצה להפוך את השריעה, החוק האיסלאמי, למקור החקיקה העיקרי של מצרים, שישפיע על כל תחומי החיים.
הגורמים ציינו כי הצבא לא נמצא בעימות עם אף זרם פוליטי והוא יתמודד עם המציאות. עם זאת, לאמירה הזו נוספו סייגים, שרומזים כי
הגורמים, אשר קשורים ככל הנראה למועצה העליונה של הצבא, מתחו ביקורת על הארגונים והתנועות החילוניים, שמיקדו את המאבק שלהם בצבא. "הם חשבו שאם הצבא יסתלק, תיסלל הדרך בפניהם", אמרו הגורמים. "הם לא הבינו את מידת התיאום של הזרם האיסלאמי ואת הניסיון שלהם בתהליכי בחירות ".