אתר ההיכרויות החם בשנגחאי: סניפי איקאה
בני הגיל השלישי הפכו את חנויות הרהיטים המוכרות בעיר הסינית למועדון קהילתי. היתרון: מחלקים קפה חינם לכל דורש

קונים בחנות איקאה בסין. צילום: אי-אף-פי
חנויות יצרנית הרהיטים השבדית הפכו, לפחות לפי הדיווח בוול סטריט ג'ורנל, למקום החם שאליו באים בני הגיל השלישי שמחפשים אהבה חדשה או סתם חברים חדשים להעביר איתם את הזמן.
שלא כמו בבארים או מועדוני ריקודים האווירה באיקאה היא נעימה ולא מאיימת. זה מאוד מקל על הקשישים, שמגיעים בקבוצות של 700-70 איש, כדי לשבת לדבר על כוס קפה.
עוד דבר שמקל עליהם היא העובדה שבחנות מציעים קפה חינם לבעלי כרטיס מועדון משפחתי, ואז הם אפילו לא צריכים לשלם על המשקה. ז'ו הונג, שעובדת בקפטריה של אחת מחנווית הרשת בשנגחאי, סיפרה שבכל פעם שיש מפגש מעין זה, היא מחלקת כ-500 כוסות קפה.
בנוסף לכך, מתברר שזה עסק לא קל להשתלט על הקהל המבוגר. הם יושבים שעות ארוכות בקפיטריה, משאירים מאחור קליפות תפוזים וקליפות של ביצים קשות שהביאו מהבית. לפעמים אנשי האבטחה מנסים להשתלט על העניינים ולקרוא את אוכלי החינם לסדר, אבל זו משימה כמעט בלתי אפשרית.
באחד הנסיונות האלה, לי-יה, סדרנית בת 24, ניסתה לבקש מחבורת זקנים רועשת במיוחד להוריד את הקול. אחד מהם, שלא ממש שש לקבל הוראות ממישהי צעירה ממנו בארבעים שנה, התיז עליה מהקפה החם שלו. "הם תמיד מתווכחים ואומרים שיש להם זכות לעשות מה שבא להם כשהם כאן", היא אומרת.
יש גם משתתפים במפגשים ההמוניים האלה
שמרגישים קצת לא נוח שאיקאה נהייתה מקום מפגש חברתי. אחת המשתתפות אמרה שהיא מודעת לכך שהמפגשים ההמוניים בחנויות הם לא בהכרח הדבר הראוי ביותר לבית עסק. "הכי יכול להיות מעולה אם היו מקומות כאלה בקהילה שלנו, אפילו אם אין קפה או תה. את זה אנחנו יכולים להביא מהבית".
השימוש בחנויות ובמתקניה לצרכים שהם לא רק קניית רהיטים הוא לא חדש. ביוני 2009, דיווח עיתון הניו יורק טיימס על תופעה במסגרתה אנשים מקיימים דייטים במתחם. החנות יעילה במיוחד לאנשים עם ילדים קטנים: ההורים יכולים לאכול ארוחת ערב בקפטריה בזמן שהילדים משחקים במקומות המיועדים לכך, תחת השגחה.