סערת הסיליקון: שתלי PIP הכילו דלק וגומי
תחנת הרדיו הצרפתית RTL חשפה היום ממצאים חדשים ומדאיגים על תכולת השתלים: כימיקלים מתעשיית הנפט שלא אושרו לשימוש רפואי
מזכיר משרד הבריאות הבריטי אנדרו לסלי מגיב על השערוריה. צילום: רויטרס. עריכה: גלעד לוסטיג.
על פי הפרסום, השתלים הכילו כימיקלים שונים שמעולם לא אושרו לצרכים רפואיים, ושימשו במקור בתעשיית הנפט והגומי.
ככל הנראה, חומרים אלו הם שגרמו לדליפות ולקרעים שהתגלו בשתלים. הרשויות בצרפת ובהן סוכנות הבריאות במדינה ידעו כי השתלים הכילו חומרים תעשייתיים ולא סיליקון רפואי, אך מדובר בפעם הראשונה שבה מתגלה שימוש בתוצרי תעשיית הנפט.
"בסוכנות הבריאות ידעו כי נעשה שימוש בג'ל לא מתאים, ששימש בדרך כלל לייצור מזון או מחשבים", אמר רופא שייעץ לנשים שעברו השתלה. פרקליטן של חלק מהנשים הוסיף: "לא הייתה כל דרך לדעת כי מדובר בתוצר לוואי של דלק".
סוכנות הבריאות הצרפתית בדקה בעבר את השתלים שנתפסו במפעל חברת PIP בדרום צרפת. עורך הדין הוסיף כי בדיקות דומות ייעשו גם בשתלים שנמכרו למדינות אחרות, לאחר שהתקשורת הבריטית חשפה את שיעורי הדליפה המאסיביים – פי שבע ממה שהוערך קודם לכן.
משרד הבריאות הישראלי יממן הוצאת השתלים
יותר מ-300 אלף נשים במדינות אירופה ואמריקה הלטינית עברו הגדלת חזה בשתלים מסוג PIP. בחודש שעבר קראה צרפת ל-30 אלף נשים להסיר את השתלים בשל הסיכון הגבוה לדליפה. עם זאת, גורמים רשמיים הבהירו כי לא אומת החשש שהשתלים גורמים לסרטן השד.
בשבוע שעבר הודיע משרד הבריאות בארץ כי יממן, מלבד הוצאת שתלי סיליקון פגומים, גם הכנסת שתלים חדשים ואת ימי האשפוז הכרוכים בכך, כאשר המושתלת תישא בעלות השתל בלבד. עד כה נכללה בסל השירותים רק הוצאת השתל. ההליך יתבצע באמצעות בתי
החולים הממשלתיים וקופות החולים.
כ-850 נשים ישראליות עברו ניתוח להגדלת חזה שבו נעשה שימוש בשתלים מתוצרת PIP. מדובר בכחמישה אחוזים מהנשים שעברו ניתוח הגדלת שד באמצעות שתלי סיליקון.

שתלי PIP שהתגלו כמסוכנים
צילום: איי-אף-פי