עתירה לבג"ץ: לבטל הסכם קציר המלח עם כיל
אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון עתרו לבג"ץ. "משרד האוצר קידם את אישור ההסכם על חשבון האינטרס הציבורי", נכתב בעתירה
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

מפעלי ים המלח. "הסכם שנרקח במחשכים" צילום: איי-פי
לטענת אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון, "ההסכם הוצג לציבור כהסכם המעלה באופן משמעותי את חלקה של המדינה ושל הציבור מפעילות מפעלי ים המלח לסך של 60% ובכך דומה למהלך שהתבצע באמצעות ועדת ששנסקי... אך למעשה, אישור ההסכם מאפשר למפעלי ים המלח להמשיך ולשלם אחוזים אפסיים אל מול רווחיהם העצומים".
◄בעד ההסכם: ניצחון מתוק בים המלח
◄נגד ההסכם: עוד ניצחון כזה והפסדנו
העותרות מפרטות את מפורטות שגיאות משרד האוצר בחישוב הנתונים שהוצגו לציבור ערב חתימת ההסכם. לדברי שני הארגונים, ההנחות השגויות עליהן התבסס משרד האוצר משליכות על תקינות ההסכם כולו. לדבריהם, לא רק שמשרד האוצר נכשל בתפקידו אלא גם נצמד לטעויותיו, לא בחן את ההסכם מחדש וקידם את אישור ההסכם בממשלה וזאת על חשבון האינטרס הציבורי.
"ממשלת ישראל לא ביצעה את המוטל עליה ואישרה הסכם רצוף בטעויות שנרקח במחשכים", ציין עו"ד עמית ברכה,
מנכ"ל אדם טבע ודין. לדבריו, לא ייתכן שהתנהלות שלטונית מופקרת תעבור ללא ביקורת ציבורית ומשפטית. "אנו בטוחים כי בית המשפט העליון יבחן את העתירה בכובד ראש".
היועצת המשפטית של התנועה לאיכות השלטון, עו"ד צרויה מידד-לוזון, הוסיפה: "התנועה מצפה מהממשלה להגן באופן נחרץ על האינטרסים של הציבור ועל אוצרות הטבע שלנו. כריכת חובת הנשיאה בעלות 'קציר המלח' עם גובה התקבולים המועברים לקופת הציבור - פוגעת באינטרסים של הציבור.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה של תפוז אנשים-
